Followers

Monday, October 18, 2010

BUDAK BUDAK HIGUSAN!!

Assalamualaikum.....
hari nie aku mahu tayangkan  ko orang dengan Entri 2nd aku..Best kew??
kalau best Bagi tahu,kalau tak best bagi tahu jugak..kalau bosan layan jew...

Jum Jum Terjah!!!

      
Comelnye Anak Sapa La nie heheheh


hahaha. Teringat aku  masa zaman aku kecik-kecik dulu. Dulu memang best giler. ye la, zaman budak2 higusan dulu adalah zaman untuk bergumbira. Tak payah pikir apa-apa lagi. Yang tahu Dipikir dalam pikiran time tuh main, main dan main,dan terus bermain.. Dulu waktu aku kecil pada zaman purba banyak jugak permainan yang dimain dengan budak2 kategori higusan cam aku jugak.. Contoh macam daun terup bukan judi yee, main guli ,ruonders ( mcm permainan besboll tp version malaysia punya),

          
             Same Akak KesAyangan Aku “Sayang Ke”????

ingat lagi Aku  pergi main Ruonders dekat sebelah rumah aku "padang sekolah cina" kira aku seludup padang sekolah to, panjat pagar belakang huhuhu~...maen punye maen tetibe!!.,kene kepong same gengster2 cina,perhhh masa to kita orang sudah cuak  dengan beraninye aku pergi dekat dengan diorang..ahaha "tipu jew".Biase la to isu perkauman.melayu-cina...last2 kutua gengster kene penampar Sama bapak aku PADAN MUKA !! .tak tahu la sakit ke tak.penampar bapak aku to,nak Tahu sakit ke tak meh la sini Jangan segan Jumpa My pather...ehehehh~
Bukan Untuk hit2 Olang..Kalau Terpakase Tak Salah..


pastuh main baling tin, main congkak, main getah, main batu seremban, main layang-layang, main basikal, memancing, dekat belakang rumah nenek aku je...dah nak naek hitam muka aku tunggu ikan tak makan2 umpan..., mandi sungai opppsss aku tak join mandi sungai,coz kotor tak terkira.., kotor..kotor.!!, main nyorok-nyorok,

Picture Yang Real Tak Ada, bayangkan jew la nie Aku

last skali main kejar lumpur..,aku tak tahu cam mane diorang boleh dapat nama permainan to...cam kelakar jugak nama to "kejar lumpur"..tapi takde lumpur pow..yg ade rumput yang bersalutkan taik kucing...ahahahah...Rumah “En Abu”.



Nie Bukan Sama Sekali Iklan Obat gigi Atau Same Waktu Dengannye

kenangan yang aku tak akan lupa sampai sekarang main kejar lumpur.Pehhhh...sampai terkoyak baju aku..dak gurl2 nie buat "Si Gentawan Ank Makcik Mariam"  .. sexy la juga masa to aku ahah,demi menjaga maruah aku,aku truskan niat jahat aku,huhuhu menarik rambut  dalam tepung oh yeahhhh!!..yela mane taknye rambut panjang cm ekor kuda..rasekan ahahhah...


Can You Ride A Bike Around The World??


Kalo kita terfikir tentang masa tuh, mesti kita kan rasa kelakar, seronok dan rasa nak kembali zaman tuh. Disitu jugalah wujud pergaduhan, tak puas hati la dan macam-macam. Aku ni anak bongsu dalam keluarga...Tapi aku tak nye manja yee...”MALAZ”.Jadi kalo dah maghrib kene jerit ngan mak aku suruh balik...Memang la masa tuh rasa tak nak balik je., Nak main lagi,Memang seharian bermain tak ingat nak balik.... Haha..



I Believe i Can't Fly,U Believe U Can't Fly??


Rasa seronok sangat. Nak kembali pada zaman tuh kembali rasanya. Tak puas lagi bermain dan berjumpa kawan.


Sekarang semua tuh dah jadi kenangan dalam hidup ni.Semua sudah besar panjang ade yang dah keje,Tapi bagi aku tiada zaman yang seronok melainkan budak2 sebab tak yah pikir apa benda pun Cuma dalam otak nie pikir MAIN, MAIN dan TERUS MAIN.DAN TERUS BERMAIN.. hehehe

Hidup Perlu Diteruskan:)

17 comments:

*diera* said...

budak nakal tapi pemalu masa kecik.. hahahha

Fiq Fikri said...

da besar pow pemalu lagi..eheheh~

Hello Zuliyana Arshad said...

hahahaha.....ko x tau lagi cite ku,,lain kli la,,,mls....

nabilahgreen said...

pic mse kcik uh...mlot uh ttp sme ea da bsar ne hehe
pe rasia hahaha

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

jom meh ade brani jom join MARI MENARI!!!!!hehehe...

Fiq Fikri said...

fauzi:ade bran...ko jd partner aku ahhah..joget lambak~

::cikjuju::◕‿◕ said...

adoiiii........main galah panjg la besh weyh!!hahah....

Fiq Fikri said...

::cikjuju::◕‿◕:ko xcukup tinggi X panjang..xsesuai..ehhehe

Amir Naufal said...

love ur story!!!
terkenang zaman budak2 ak dulu
ade je aktiviit..dri panjat pokok..memancing.masuk hutan,,berenang kt lombong..main baling batu kt umah jiran mse gaduh!!..main tengteng..kawin2..main keja2..sorok2..perghh..best gila!

jauh beza dgn adik aku!!..
duk dlm bilik..mghadap laptop..main game!!..x game..facebok!!.

Fiq Fikri said...

Amir: maen kahwin2?????jeng2...
skung budak2 dah moden....

moon said...

kakak kesyangan...hahahahah....btul la tu.....aku kan slalu sponsor ko...........

sudirman said...

BEST2...TQ SINGGAH DI BLOG KU TADI..HEHE

Nafisah said...

teringat zaman kecik2 dulu..sekarang dah beza..dah x de nak main2 lg..kena pikir masa depan..kalau lah masa leh putar balik..nak jadi kecik jer selama-lamanya..tp, jd org dewasa pun best gak..tp, aku x leh terima ko kata ko pemalu..sumpah aku x leh terima.

Nafisah said...

DanieL AdiE said...

kau x bgtau pon aku dh lame tau kau tu budak nakal zaman kecil2 ko...

..Bai.. said...

huhu.. so sweet muke mcm gule2=))

SyafiQ aHaDin said...

time kcik2 aku rasa macam dunia ni di situ jak. Tempat tinggal aku.
Bila dah masuk skolah menengah, semua berubah. Hehe! Dragon Ball!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...