Followers

Thursday, October 28, 2010

Sikap Poyo Aku Yang Terlampau

kali ni aku tak mau sajikan picture aku..kerana diangap terlalu poya,atau poyo!!
POYO!!...Perkataan nie..memang serasi dengan aku,sehti sejiwa kata kan..hehehe
tanpa "Poyo" Tak bermakne hidup aku lagi...kikikiki!! Ape maksud Poyo?? Toyol kew??
Sebenarnya aku tak tahu ape maksud poyo..orang yang selalu panggil aku poyo,..
"poyo la ko"perkataan tu selalu bermain2 di telinga aku yg comel ni..ahahah..
aku terima seadanye, sambil gelak2, buat paham2 sudah...walaupun!!

Ade orang cakap pulak biasanya muka poyo ..Maksudnya muka yg memang poyolah . Muka lurus bendul , muka selamba , muka cam tak tahu apa2..
aku rase maksud budak ni..semua dah tetera..dalm kamus 5,5 aku..caya la!!..(¬_¬)

DRAMA PENDEK

ANTU : FIq Fikri Ko ni COmel la ..NSem lagi

       FIQ FIKRI : ahh.Makaseh.Malu la!!..Tapi Mmg Aku coMel Pow...

ANTU : Poyo La ko Baru Puji Sikit..ahaha

FIQ FIKRI : Tak de la Guraw2 Jew...

TAMAT


sape2 yang bilang aku poyo..semakin menjadi2 la kepoyohan aku ni..."doa tu"..ahahha.,
ade jugak yang bilang poyo tu mutu keungulan..seseorang insan...erkkk,lagi la....
pening pala aku nk pikir kan hal nie..baek aku pikir pasal makn lagi bagus...
ok2 lari topic sudah..jangan citer pasal makan dekat sini.!! berbalik kepada citer poyo
sesape yang nak cakap aku poyo..aku terima jew...aku angap poyo tu satu,pujian..bagi aku..
lagi aku suke suki,Poyo adalah jiwa seorang insan...
jejaka perasan :bantu aku cari makne poyo??

25 comments:

Anonymous said...

poyo uh leh dikatew an hensem tau...
x cayew cubew tgk at kamus...huhu

::cikjuju::◕‿◕ said...

biar la nak letak bape bnyak pic pon kat post.lantak pi ckp owg...diowg jeles la tuh..wakakakak...

ko nak tau makne poyo???????





nak tau???





nak tau???

g tanye nenek.hahah

Amir Naufal said...

be ur self fiq..
lantak org nk ckap..
yg penting kita tahu spe diri kita..
org ckap ko poyo sebab jeles kot..sebba ko 2 mmg hensem..sirius aku ckap..:D

Fiq Fikri said...

cik juju:ye la..nnt aku letak pic byk2..smpah orang muntah darah..agaga.

Fiq Fikri said...

Amir:ye kew mir..aku tak tahu pow..pe pow makaseh..

Hello Zuliyana Arshad said...

of cos yg terbaik.....~!
poyo!....huhuh eh hahah..

cik 18 said...

ko banyak cakap..tu je aku nak cakap...
bab poyo je dah jadi satu entry...
haha..panjang lak tuhhh

Nafisah said...

Salam,
fiq..poyo tue cam ko..ko tue cam poyo..hahah..aku pun tak reti nak explain..tp, sepanjang aku kenal ko..mmg ko lah mamat paling poyo aku pernah jumpa..kalau nak dikatakan ko hensem...ermmm..ermmm..boleh lah..hensemlah jugak..

Nafisah said...

jap, nak tambah sikit..
aku sgt suka kalau ko pakai topi..
lagi smart..

zOeY zAu YaH said...

haha i like this entry!
kan dh ckp,poyo lah baru style hekhek..tp..apsal hah tang mkn tu x leh lps? hahaha

Fiq Fikri said...

cik 19..oppss 18:kalau jpe bru tahu byk ckp kew tak..pasti diam seribu makne..

Fiq Fikri said...

fisah:bab poyo ni ko no 1...nk sakat aku...ahhah.. yup suke ek. aku pakai topi...makaseh!!

Fiq Fikri said...

zOeY zAu YaH :pyo ade style..ekk..ehhh bab mkn??ni antu mkn..
byk mkn x tmbam2 lagi..agaggaga

Nafisah said...

jangan nak kembang sudah yer..badan tue kang terlebih-lebih kembang..

Anonymous said...

ahahaha... pndai ko wt citer psl POYO ek... btol lar ap aq ckp, ko nie toyol sbb ko an prnh ckp aq toyol.. hua3... grau2 je oke.. lpz nie wt citer psl aq lark tau.. bru aq top sket.... kah3

zai d' iera said...

fiq.. tdy ku tls auw.. lpe mau ltk nme..

Fiq Fikri said...

fisah: ok aku tak kembang kn idong aku nie...

iera: ok makseh..aku igt toyoll..agagga

moon said...

poyo.........????

Perangai Orang Yang Over.........POYO ......la 2.........hahahahah

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

poyo=poyot..hehe..

fiq ko wat bodo je prg nk ckp pe..ikot dia laa..poyo ko pon ko x mintak simpati depa kn..hehehe..

Hezesuze said...

i loiiikkeee org poyo2 nie...haha

Fiq Fikri said...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) :duli ape orang kate...bgus2,pekak sudah akkaka

Hezesuze :kak animal ape?to?

Amir Naufal said...

i like poyo..
hai abg poyo..haha

Fiq Fikri said...

Amir:ahahahha...ko mmg poyo poya..

eelyna lyn said...

olla sye sdh komen..

SyafiQ aHaDin said...

aku pun 1st time dengar poyo dari cikgu addmaths aku yang berasal dari jasin. Melaka juga. Hehe! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...