Followers

Sunday, May 29, 2011

Mari Belajar 1stToturial Lelaki Geek





Mari2 sapa yang sudi belajar toturial sama abg meh,abg nak ajar ni
meh2....


1st time aku buat entry pasal toturial,hope dapat sambutan dari peminat2 saya
edit2 gambar ni pon aku main suke2 jew,aku pon main godek2 adobe photoshop ni...aku banyak tengok blog berunsurkn toturial dan banyak belajar dari situ,xpayah nk gi kelas ke ape..membazir!!!
ni aku aku bkk kelas free jew ni..

Ikut step by step baru boleh jadi,senang jew ~

STEP1
Adik2 mula click "File","Open"pilih gambar kesukaan adik2 ye



STEP2
Selepas tu Duplicate layer seperti di bawah right click pilih duplicate


STEP3
Nak jadi kan dia black and white click "Image",pilih "Adjustment" pastu pilih 
"Black And White"


STEP4


STEP5
Ikut step seperti gambar di bawah


STEP6


STEP7


STEP8
Tada... sudah siap


Itu sahaja kelas toturial abg kali ni,kalau ade ape2 yang tak kene
yang agak menyulitkan,maaf la ye abg ni baru belajar...
lepas ni nak buat toturial masak telur mata kerbau...

Petua: Anda pandai Godek2,anda boleh buat!!
Selamat mencuba!!

14 comments:

Halusinasi said...

cun sebab bajunya merah menyala, nmpak jelas gitu...

-thankz 4 sharing-

muka kamu pun macam modellah^^

amal_fc1303 said...

tutorial yg simple dan sgt berguna.

cik kumbang said...

nice tutorial :)

DanieL AdiE said...

xde adope la..huhu

Fiq Fikri said...

mari2 blajar..yg xde adobe
dowload cpt2...:D

thanks halusinasi

Fiq Fikri said...

amal_fc1303 :thanks..:)

cik kumbang:thanks jugak :)

el-janna said...

kalau nak jadikan warna lain xbleh ke :(

Fiq Fikri said...

el-janna :kalau nk warna lain boleh jew..sbb fiq pernah tgk gak..
tpi tak thu la cam mne..

jackieKOH said...


nice!!!!
nak tutorial laen!! haha

Entri Terbaruu : Orang cakap aku hensem? errr!!

Aiman Ariffin said...

waaaaaaa ni mesti pro editting kan! haha

Adeela Oh Lala said...

abang hebatt ! wow.. haha

SyahmiFikri said...

wah! hebat.. kena ikot..

aku fail bab edit nie.. haha

Media eerrr! said...

celah gigi benda nie ! h3h3

[sutera kasih] said...

thanks share tuto!!sy bdk baru nk blaja AP ni hehe next tuto, pls! :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...