Followers

Sunday, July 31, 2011

Hari Ini Sangat Penat "Tajuk Bosan"





hopooo...reader!!!
salam bahagia,hari ni sangat penat giler2 jalan satu melaka
naik muntah hari2 jalan melaka,

apa lagi tempat lepak2 dataran pahlawan!! 
melaka ni dah tak ade tempat nak lepak,itu jew la tempat lepak,
tengok wayang,makan kejap balik..

tapi melaka mmg best la banyak tempat bersejarah,lagi sejarah 
aku A-- "semua dusta"



 tak sanggup berkongsi air,aku dah la tak gosok gigi td pagi puii..


Dalam diam2 kami sangat mesra,sampai orang cakp kami couple
ahhh..siap la BF die simbah aku asid!!


tadi yang turut serta ----->Faradiella,----->Amir Naufal NA,---->Mirul yeahh model baru amir
sekarang amir dah buka amir agensi,
bluekkk muntah kuning tengok,siap egensi bagai :)
"aku yang bagi cadangan"

mula2 sampai Dataran Pahlawan cari partking,"isi2 penting"
lepas tu tawaf sebanyak mana yang boleh dekat dalam mall tu
kalau boleh nk pusing sampai pengsan




selepas itu tengok2 wayang yeahhh!!
faradiellla tak join pun,sedih......die pi join joget2 dekat hatten Square
sama kawan dia Group Floor Fever..

selepas beberapa jam kemudian tengok captain america
aku sangat tak puasa hati,nak bling kasut..
ingat citer dia best
pui tak best langsung,harap kan hero jew kacak lagi bergaya..
ape2 pun aku bagi 4/5




selepas itu kami pergi joget2 terkinje2 photoshoot
suke riangnya di hati...

sudah2 berbuih2 mulut aku bercerita,nanti korang bukannya
bace :) tak ape
asalkan ade yang sudi singgah blog abg yg cun ni makseh :)



Muka berlagak suci!!


Muka sesuci lebaran!!


Muka susuci embum pagi!!!


Kami semseng lu pehal???


kami memang mesra!!panggil molodi cepat!!


Tak mampu mau kata2,perut saya buncit


 awak garang la,takut nanti kene baling sama botol sos cili


mirul tunjuk belang,jangan nak belang sangat meh lawan abg ko ni!!



 habis pun wayang aku pada hari ini
harap penonton berpuasa hati,kalau tak puas
baling botol kat aku ni meh2

selamat berpuasa~

Thursday, July 28, 2011

Jadi Kuih Lepat Pisang Lagi Best Dari Jadi Kuih Talam







kueh kueh kueh..
sapa nak beli kueh meh sini abg ada jual


Bukan ssh nak dera kanak2,upah jew kueh

kueh talam 2muka tak ada ye
kueh talam dilarang didalam blog saya,haremm...
jadi jangan la adi2k semua jadi kueh talam,jadi la seperti kueh lipat pisang ni
lipat pisang sentiasa dibalut,sapa mulut cam cabai,sila makn kueh ini..
siap la kene balut si mulut puaka...

sudah ler 
kueh lipat pisang je abg jual,1 50posen mahal tak?
almaklum ler dah nak puasa,harga barang semua dah naik..

hari ni entry suke suki maki,nak buat semak2 entry aku hari ni
letak gambar kueh ciptaan my mak,

rajin mak saya hari ni,kalau selalu saya suruh buat kueh,
hapehh.tak ada pun buat sob sob sob

hari ni aku kenyang makan,kueh berlipatkan daun pisang
boleh tahan jugak rasenye kueh mak aku buat ni "puji sikit"

jadi kueh telah dihidang jum
sama2 kite tengok :)

PERHATIAN Gambar2 dekat bawah ni tak  ada Mgune camera nikon,
gune camera fon campak dalam longkang punye
.
.
.
.

Berseri2 kueh mak aku buat,comfirm aku yang abis kn semua


 Nampak tak kenervous kueh tu,sampai berpeluh2 takut kene
makan dengan bapak beruang ----> aku


 lihat la anak kecil ini,pipi ia dipenuhi dengan bedak cam straberry
bajet comel la tu..:D


 Tada abis sudah kan...

jadi selamat berpuasa aku nak ucapakan,tinggal berapa hari sahaja nak puasa
semoga anda2 semua berpuasa la ye :)


:: Saya budak bajet cun kau mampu

Wednesday, July 27, 2011

Follower Ke 1000 Dapat Hadiah





Follower yang ke 1000
siapakah dia??
.
.
.

Click -----> SINGGAH untuk jengok2 blog si gadis manis ini.cehhh
hadiah merupakan sebuah, jap bukan sebuah dah
 2,3 buah aku bagi 

nak tahu ape?
buah rambutan,suka tak suka tak..
mesti la suka kn,sbb rambutan saya manis,cam tuan dia

cam mana bentuk hadiah rambuta tu aku tak dapat nak peraga kan
disebb2 kn perkara2 yang agak jelik!!! 
blueekkkk!!!

jadi tunggu
next entry aku kasi korang rambutan ok
free jew..


::: rambutan ok bukan orang hutan~

Monday, July 25, 2011

Nak Sidebar Chat FB Yang Asal??Jum Try ni





Chat facebook anda bermasalah??
jangan risau aku ada obat nak bagi..

obat dia ada kat sini Click INSTALL
 jap lupa nak bagi tahu obat ni khas untuk Google Chrome sahaja ye
kalau nak mozila cari doc rozaimi.


 Dah click Install?
ok siap sudah
lepas tu korang boleh la save
.
.
.
buang Tab Fb tu,lepas itu bukak New Tab baru
dan bukak Fb anda semua,
lihat la hasilnya nanti

abg dah cuba adik2 bila lagi??

Saturday, July 23, 2011

Siti Nurhaliza Dan Dot Dot Dot



Siti nurhaliza dan dot dot dot...
yeahh siti nurhaliza sekrang dah jadi akak angkat aku dengan secara tak rasminya
tak ada la sebenarnya citer dia ada di bawah..
sila scroll pelahan2 dan berhati2
.
.
.
yeahh mintak2 siti nurhaliza datang serang blog aku, amin2.."Dengan Harapan"
.
.
sebenarnya citer dia cam ni....
.
.
.
.
.

SORY EKKK KERETA NI LIDAH DIE PENDEK..SEBUT SITI NURHALIZA PUN SALAH
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 .
.
.
 .
.
.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 .
.
.
.
.
.

 dan akhirnya siti meninggal kan aku sendiriann....:D
yang penting aku suke siti nurhaliza mmg peramah..
PA dia pun sama..cun :)

Thursday, July 21, 2011

Toturial Bubui Dian Sedapnya





salam reader.....
ada kah ada sehat hari ni??anda rasa lapar hari ni??
anda nak badan anda terasa panas??
jum buka baju!!! guraw2
.
.
.
Durian,ada la segala punca nya,opss salah2 anda semua yang bersalah
kalau tahu dian panas lepas makan, kenapa makan jugak
air cap badak jugak korang cari
cer cari air cap lain,air cap kambing ke..cap lembu ke,ape ke..
layan jew la kan :)




hari ni

pagi bubui dian,tghri bubui dian,malm bubui dian,lama2 berak kuar
dian jew nnt..tak makn nasi la aku hari ni..

bubui durian sedap nye..
itu nama resepi aku ye untuk hari ini
"bapak aku yang masak"

jadi saya ad menyediakna toturial masak
bubui kacang bersalutkan dian ermm sedapnya...

Cara Cara
.
.
.
1. Campurkan air +gula pasir+gula melaka dalam periuk



2. Didihkan semua bahan2 tadi atas api yang perlahan


3. Masukkan daun pandan.. kacau hingga semua gula larut...


4. Tapis cairan gula


5. Dalam periuk lain, didihkan kacang hijau bersama2 air


6. Masukkan daun padan dan rebus kacang hijau sehingga kembang


7. Kacau dan kacau... kacang hijau menjadi lembut dan kembang


8. Masukkan pula cairan gula tadi....


10. masukkan pula santan & durian9. Kacau rata... bubur akan menjadi lebih pekat dan colour dia pun dah cantik dan berseri2.. Biarkan lebih kurang 10 minit.. gunakan api perlahan jew janga mandai kuat kan nnt hangus..

11. kacau lagi hingga sebati. jangan lama2 nanti pecah minyak pula.. lebih kurang 5 minit pun da ok..


sudah pun siap jadi hidang kan kepada nenek dan jiran


ok bagi yang mana2 yang nak belajar memasak sama saya chef 
fiq,boleh daftar sekarang..female only 
erkk male pun bole shemale pun boleh jugak





Wednesday, July 20, 2011

Kumpulan Gula Gula atau Dikenali Manisnya Gula ini"Bertudungkan Comel"


Salam hormat dan salam malam rabu,
hye reader!!!

wea2 hari ni aku nak citer pasal kumpulan gula gula "manisnya gula ini"
sebenarnye aku tak amik tahu langsung pun pasal kumpulan K-Pop malaysia 

yang telah membanjiri
seluruh pelusuk industri muzik,kumpulan gula gula atau boleh dikenali manisnya gula ini..
opsss cara tak sengaja aku tertengok wanita hari ni,"tertengok ekk"

pada hari isnin kot kalau tak silap,mase tu artis jemputan  WHI
oleh kumpulan gula gula,

tepanjat jugak boboi,tengok tetiba ada sorang awek dalam kumpulan gula gula tu
sorang wanita b'pakai tudung..macam aneh jew kan tengok 
dia sorang bertudung,
apa kata semua bertudung pasti cun :)

aku tahu ada yang sangat tak suka kumpulan gula2 ni,lagi2 yang ada ahli 
baru pakai tudung,joget2 dalam tu...

pikir balik
bagi aku tak salah kot perempuan yang bertudung tu joget2 kat dalam tu
lagi pun tak menghairah pun,bukanye ade buka2 baju ke ape..
yang pasti aku nampak dia pakai semua tertutup~

Jap cuba kita bayang kan
.
.
.
--->Heliza Helmi  kita letak dalam tu joget2, ada tak orang nak kutuk??
--->"...."blogger paling cantik joget2 kat dalam tu???
--->Farah diletak dalam kumpulan tu??




mesti isu2 kutuk mengutuk tak ada kan..
jadi pikir2 kan la..
hak masing2 nak buat apa pun,aku just update,bagi orang baca ape yang terluah
dalam hati aku ni..cehhh

Apa2 pun lagu kumpulan gula gula tu best aku 
suka:)

:- Bertudung itu kan comel saya suka

Tuesday, July 19, 2011

Header Buatan Lelaki Geek 2




hye korang!!!!
next adalah header yang kedua, aku buat untuk blog si Amir Naufal NA

untuk blog amir ni dia suke yang simple2,
jadi aku buat la sesimple yang mungkin

lihat hasil dia dibawah ini
.
.
.

Simple tak??lepas ni kalau dia tak update blog,tak thu la
memang kene rembat la sama aku pui ler..

mana2 yang nak menang header jum join contest Hizami Nak satu Header
kalau berani mintak la hizami nak 2 header.satu untuk saya dan lagi satu untuk teman saya

Apa2 pun gud luck pada mereka yang join tata titi tutu~

HIzami Nak Satu Header



Nak Join Click ------> Blog Hizami Rahim



 Sila lengkapkan slogan kat bawah ni:

'Ke hadapan Hizami, saya nak header satu sebab saya nak hadiah kan header tu kepada seseorang,dan hizami awak nsem la sekian~

Unik tak sambungan ayat aku ni,
Mesti unikan,jadi aku nak jadi juara yahooo...
kalau no 2 dpat ape??kalau boleh aku nak ko godek2 Chat Box aku tu
bagi sorok2


Berulat bende jadah tu aku godek~


Kalau aku dapat no 3,ku nak blog aku di promote dalam 1tahun
setiap entry ko,ade jew muka aku .

Jadi aku seru rakyat jelata jum join contest abg hizami ni "abg la sangat"

Aku pilih sorang :Ahmad Fauzi Aryaan "Baba kesyanga"

Monday, July 18, 2011

Header dan Footer Buatan Lelaki Geek





Salam Reader,ada baik malam ni??
kalau anda buntu,tak mud...jum saksi kan header yang telah dibuat oleh abg fiq,
 yes header ni pagi tadi siap,start mula kol 3am sampai kol 5am kalau tak silap

Fuhh mmg semangat lagi kan,kan bagus aku keje buat header jew
gaji beribu riban~

aku just buat mana yang mampu jew,aku xhebat korang!!
header aku simple2 jew tak nak serabut2,nanti pening kepala den

saya perkenal kan Tuan punya Header Acha Mahfar,dia cakp nanti suruh
kamu,kamu dan kamu follow blog acha so skung jangan lupe click Acha Mahfar dan follow berliau..



 Oh yeahhh yang footer yang bawah ni aku suke2 buat jew,kalau cantik like
kalau hodoh unlike~

yang penting saya ade kereta yang comel,sewa untuk 1tahun

Dah tengok??so sekarang sapa yang nak tempah boleh hubungi saya.cehhh
guraw2,header buat pun suke2 ikut mud

kalau tak ada mud,membuta jew la aku ni,makan
tidur makan dan tidur,ok2 kalian abg mau tamat kan entry ni...hope
suke dengan entry kali ni..

wasalam~

Hati Berulat




Selamat Pagi semua"bagi aku pagi lagi"

hari ni cerita tentang hati yang berulat yang meyimpan segala masalah aku..xkan simpan dalam perut plak kan~
.
.
lepas ni kalau aku ada masalah lagi,boleh lah simpan dalam perut lagipun perut aku
 banyak ruang kosong!!!
.
.
yup apa yang aku rasa,apa yang aku lalui,tak ada orang tahu"sbb aku tak pernah bagi thu"
ok fine!! malas bagi tahu,tak apa biar je aku simpan sampai akhir waktu.
.
.
Semuanya dah berubah,apa dia??
macam2 dah berubah sekarang dah tak cam dulu lagi!!menci2
.
.
cam mana aku nak mengatasi perasaan aku yang selalu
bedebar2,gementar atau boleh kenali nervous?? dan bukan itu je
cam2 bagai dalam hati aku ni,berlegau2~

isyalllah aku boleh atasi dengan baik
.
.
.
tak apa, ni entry sekadar seluahan je,ap yang aku luahkan pun tak tahu,sbb saya
tak ada bagi tahu masalah pun. jadi tajuk entry ini sesuai" hari2 saya makan tahu"
.
.
ok merepek sudah,adik2 aku dah nak tamat kan bicara puitis2 sedih aku ni
so kalau ada ape2 masalah jangan segan2 nak kongsi sama rakan2,korang jangan tiru aku,aku unik sikit..luar biasa dari biasa :)

ok chau chin chau~
.
.
.
.
---> tak semua yang kita impikan akan kita dapatkan??

---> Kita tak boleh puasakan hati semua orang kan??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...