Followers

Sunday, August 14, 2011

Apabila Si Blogger Pendengki!!





Wahh hari ni tajuk sangat panas!!
Si blogger Pendengki...

wahhh teruja sekejap!!! ade jugak orang yang nak dengki sama aku
tak sangka plak kan.. dah bergelar blogger plak tu 
pamous plak tu,"masalahnye pamous ke lagi"???

kita kn sama kaum..buat ape nak jatuh kan sesama kita??
itu la orang kita,tak boleh tengok kita berada dekat atas sikit,ade jew orang nak sakit hati..
mungkin perasaan jeles yang menebal dekat diri berliau...
masih tak sedar lagi tu...

ok ok dah macam tak ada orang lain ke nak
didengki??

Apa sebab nak jatuhkan sesama kita??

Kau ade sakit jiwa??

Atau pun kau memang si pendengki tak boleh tengok orang senang??


wea wea pemikiran matang sikit wea jangan
jadi kan diri tu sebagai budak2 yang mintak susu dekat maknye....
"wahh ade ayat baru"

Perlu ke  nak memburuk kan orang dengan update entry kamu tu??
kalau nak memburuk kan orang tu biar la citernye betul..jangan main
ikut suke suki je tulis tanpa usur periksa...apehalll!!!

macam dah tak ada cara lain,nak up kan traffic..
manusia oh manusia...

kalau nak kritik biar depan2 la awak,tak payah nak citer dekat belakang2
cuba jadi orang yang matang,ini tidak duduk celah batu
bisik2 sama semut,citer keburukan orang....

Itu la duduk dekat dunia,kalau tak susahkan orang lain tak boleh??

awak bagi susah kan diri awak dulu,lepas tu baru awak boleh rasa
cam mana...ada paham??mesti tak paham..
kalau tak paham gi amik khusus Bahasa melayu...

lepas ni nak update blog awak tu pasal sapa pulak??

Tak paham tak paham....
awak tu dah besar panjang,walaupun nampak kemetot tapi mulut
berbau bangkai tikus, sedar la wea!!!

ok ok sudah2 jangan panjang2 kan citer ni
orang yang matang je akan bersikap profesional,buat tak tahu sama orang cam tu
kalau dia dah penat,tahu la dia nak diam~

tak tahu plak ,kalau dia tu tak reti nak duduk diam diam
cam baby la,merengek nak mintak susu~

Jadi Wahai blogger blogger tak payah la buat citer
yang berbau busuk,dengan niat nak menjatuh kan sesama kita,
kita kan satu malaysia..

Wasalam......

:' BLOG awak BloG AwAK LA..bLOG sAYA bLOG sAYA LA SUke SuKI lerr....

25 comments:

Farahin Zamri said...

Biasalah , lumrah manusia .
Suka menjatuhkan sesama sendiri

Cik Ila said...

Biasa la...asam garam blogger...haaha

Ajiera said...

Btw, mesti chill ya, biasalah tu :)

idzanfashila said...

manusia. ^^

Amir Naufal said...

dah xde keje kot..sbab 2 nk cerita hal org..face t0 face la cte klau x puas hati..ni nk malukan diri sendiri..

Rtp Farra Arisha said...

blogger pendengki is the same typical with immature people. chill saja ok ;)

♥ cik_farah ♥ said...

manusia x pernah puas dgn apa yg ad..
so menjatuhkan org puasa agknya bg dia.. huhuh

akuSEORANGpenagihBLOG said...

Manusia manusia tidak lepas daripada perasaan hasad dengki, yang kita boleh lakukan ialah untuk terus bersabar dan doakan yang terbaik untuk mereka.

QaRr JaliL said...

memburuk kan orang dengan update entry?..mmg tak patut..

normal la..dengki2 mndengki 2..aku tak dgki pun..aku lagi support adelah..:D

mizmarmalade said...

sabar je la.. manusia mmg camtu, taleh lari dr perasaan dengki... haishh... geram kan bila ade org suke jatuhkan org lain dgn cara yg x spatutnya...

Edy Fee said...

ade jugak kew nak jelez?
hurmm mcm mane nak maju lau pendengki

Fiq Fikri said...

Farahin Zamri:lumrah kn..cam mne la nk maju

Fiq Fikri said...

Cik Ila:jadi blogger je mmg cam ni jdi kn..ade je org tak suke

Fiq Fikri said...

Ajiera:yuppp chill..:)

Fiq Fikri said...

Ajiera:yuppp chill..:)

Fiq Fikri said...

Amir Naufal:dia tak matang lagi,tak ready lagi nk face to faca,,,xpe2 budak2 kn..

Fiq Fikri said...

Rtp Farra Arisha:thu xpe kan..biasa la org xde keje tu..

Fiq Fikri said...

♥ cik_farah ♥:kalau hri2 tak puasa hati baik mati jew la..xde keje lain

Fiq Fikri said...

akuSEORANGpenagihBLOG:aku cuba unuk doa dia jdi \lebih baik dir skung

Fiq Fikri said...

QaRr JaliL :cara org tak matang update dekt blog jew la..nk cri pasal..budak2 kurg matang

Fiq Fikri said...

mizmarmalade:yess mampu bersabr jew la sbb dorg xpat kasi syg yg lebih

Fiq Fikri said...

Edy Fee :ade je.ade je tak boleh tgok org maju sikit..

zOeY zAu YaH said...

mmg nenek dgki kat pokcik..so what? hahahahhaha...!!! eh pokcik..kamu dh jd retis...muka pun cam retis..maunya org x jeles..nenek yg kerepeot pun org jeles..inikan pokcik yg semat x hengat neh..haha

DanieL AdiE said...

Bukan dalam blogging je..segala dunia pon ada..

dunia blogging nie kecil je pon...

ahmadnaziF said...

mane blog tu? usha sket?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...