Followers

Thursday, August 4, 2011

Menyambung Rambut yang Berbau Bangkai


salam reader hari ni aku nak jadi ustazah sikit boleh tak??
korang jangan la cakap aku ni Good Good plak nanti.
.
.
sebab benda yang aku nak citer ni memang adalah betul 100%
tak ada tipu2 punya,ni adalah satu info yang berguna
.
.
Bende2 ni aku nak citer sebb aku tengok citer dekat Tv9 ini kisahku
artis dia Catriona Ros 
.
.
Catriona buat pengakuan die dulu pernah pakai rambut yang berbau bangkai ni dalam masa setahun,jadi dalam masa setahun tu,bila dia solat
jadi solat tu tak diterima..sedih jew aku tengok kisah dia ni
.
.
macam2 la di citer pasal kisah dia dulu2,pergi club
kira dia ni dulu sosial..

.
.
jadi
menyambung rambut palsu??,hukum adalah apa adik2???
kalau mana yang tak tahu lagi,menyambung rambut palsu adalah 
haram dalam agama islam,
.
.
sekolah dulu kita ada belajar kan pasal bende ni,jadi aku nak citer
pasal sambungkan rambut
.
.
sambungkan rambut itu,membolehkan solat kita tidak akan diterima 
oleh allah,sebb rambut yang kita sambung tu dikira bangkai
tapi tak berbau,
.
.
yela mana taknya,rambut sambungan yang kita pakai tu
dari potongan rambut manusia2 mana ntah
yang ada HIV ke,apa2 penyankit ke kan,
mana kita tahu...
.
.
jadi mana yang pakai rambut palsu,sila tanggal kan cepat2
kita semua sambungkan rambut kita dengan bertudung bagi cantik sikit baru la
hati ni tergoda~
.
.

sekarang Catriona Ros dia dah pun bertaubat, dengan niat hati dia yang ikhlas dan mendapat
hidayah..
jadi dia memilih untuk memakai tudung
perhhh kn cantik pakai tudung...
.
.
yang aku tak suka,kawan2 dia boleh plak gelak dia nak pakai tudung
kalau yepun senyum2 kambing sudahh~
tak baik taw...
.
.
aku bercerita ni semua untuk aku sendiri jugak yang banyak buat dosa.
bulan2 puasa ni syaitan aku ni kurang sikit
jadi aku baik la sikit miaw2~



kalau nak berubah bukan kerana paksa,biar semua datang dari hati kita
sendiri.

58 comments:

zOeY zAu YaH said...

lg cantik bila pakai tdung kan.bila hidayah tu dtg mak aihh..hanya tuhan yg tahu apa rasanya..nenek dh rasa..
sama2 lah kita jd yg lbh baik ye pokcik..

suhada said...

xpyh nk smbung2..paakai tudung lagi manis..dulu pon sy xbtudung jugak..tp bila dipk kan,org laki slalu cpt tgk sana sini..phm2lah..lebih baik brubah

Fiq Fikri said...

zOeY zAu YaH:tula cun dan menawan hati bila wanita itu pakai tudng..
kite sama2 ok

Fiq Fikri said...

suhada: trus jew pakai tudng,tpi dgn niat hati yg ikhlas..

cucu umie said...

berubh kerana Allah itu lg indah..yg pntg bukan kerana mengikut trend..alhamdulilah ramai juga artis dh betudung skrng..

ame elms ! said...

syukur laa dengan rambut yang ada nie haa , walaupun tak selebat rambut En. Fiq Fikri kita . :P

Cik Eka said...

eka pun nak terus bertudung smpai mati..

dulu ada buka2..lepas ni eka nak berubah jd dari yang tak baik ke lebih baik

Fezul Fadhley said...

tertanya2 mana la erra fazira beli koleksi rmbut palsu beliau.. hehhe

Jaedie said...

sambung garisan boleh? :P

Awan Biru said...

Ohhh...
Macam begitu rupanya jika menyambungkan rambut.

Wanita bertudung memang cantik dipandang. Manis...

shafiqabdshukor said...

kalo pki mule2 x ikhlas pon x pe..
nnt lame2 dtg la ikhlas tu....

laskar pelangi said...

memang manis bila bertudung:) thanks pada info yang tersangat penting nie:)


salam ramadhan!

misz sheyla said...

erk....gile r..bau bangkai tapi still pakai gak...tapi papepun alhamdulillah la die da berubah....perempuan memang cantik bertudung..

ღ p!nk veLvet ღ said...

naseb baek owg bertudung, tayah nak sambung bagai dah rambut, hehehe~~

Lelaki Ini said...

adeyh...
nasib baek rmbut i pendek n tak smbg2!hahaha

eddy syrol said...

=.=

Lilynn Sazlin said...

blog ko hensem. jadi aku follow lah ~ heheehehe.

*HIGHLIGHT. : belog anda. belog anda yg hensem . :P

~~miss tempe~~ said...

dulu cat ni pernah sekolah agama.dia senior saye...

Fiq Fikri said...

cucu umie:yuppp sekarg artis dah ramai pakai tudung,mmg byk perubahan..

Fiq Fikri said...

ame elms !:wahhh puji npk,,rambut saya serabai,,xpayah nk selebat2 nye..

Fiq Fikri said...

Cik Eka:allhamdullah bgus tu eka,trus kn niat eka tu :D

Fiq Fikri said...

Fezul Fadhley:ahhaha tu yg kita tak thu..kene tye die la :D

Fiq Fikri said...

Jaedie:ahhahah nk smbung grisan dekt mne tu??

Fiq Fikri said...

Awan Biru:wanita bertundung mmg manis jika dilihat :d

Fiq Fikri said...

shafiqabdshukor:btul jugak kalau nk pakai kene cara yg betul

Fiq Fikri said...

laskar pelangi :makseh salam ramdhan jugak :)

Fiq Fikri said...

misz sheyla:thu xpe..bau bangkai..:)
bgus semua wanita bertundung~

Fiq Fikri said...

ღ p!nk veLvet ღ:org bertudung xpayah smbung rmbut dah..korg sambung tudung bg comel :d

Fiq Fikri said...

Lelaki Ini:ahahha kite serupa,xpayah nk smbung2 ad jew lelaki yg nnk smbung rambut~

Fiq Fikri said...

eddy syrol:awat nk smbung rmbut jugak kah???ahahhah

Fiq Fikri said...

Lilynn Sazlin:wahhh terharu kejap ehheheh..makaseh :)

Fiq Fikri said...

~~miss tempe~~ :owhhhh yeke??dulu lain serng lain kn..ade hikmah semua ni :)

Halusinasi said...

sememangnya tudung menyerlahkan lagi kecantikan wanita itu^^


Urban or Disaster
Jom tengok koleksi baju-baju cantik!
Anime dan filem best!
Tips Surutkan Jerawat

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

tgk pengakuan CAT smalm membuat kan babah menitiskan air mata JANTAN babah...

Rizal Murad said...

Bagus info2x mcm ni disebarkan di bulan puasa.. =)

::FAIZ FARISH:: said...

sambung rmbt... hm... tak payah. rmbt ori kan ada.. heheeh

Fiq Fikri said...

Halusinasi:yess...menyerlah dri pada biasa :)

Fiq Fikri said...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) :wahhh pokcik pun sama hampir2 nk jatuh kan air mata :D

Fiq Fikri said...

Rizal Murad:thanks,jum sebarkn kepada semua org ehhehehe

Fiq Fikri said...

::FAIZ FARISH:: :yes rambut ori lagi ctik,kalau kite uruskn dgn btul

LyaLuna said...

ohohh npe na jd ustzahh plakk. ustazz sudaa.. heehee thx 4 sharing.. alhamdulillah dye da insap n kmbali k pgkal jln kn. arap2 kita sume perbaiki diri ke arh yg lbih baek kn >.<

http://yanadimple.blogspot.com/

zOeY zAu YaH said...

pokcik...nenek adelah salah seorang unie visitor pokcik hari ini haha..tp x mo buka lelama cam dulu psl lagu dh tukar huhu

bibi bibo said...

nice info :)

Rtp Farra Arisha said...

yup, catriona ross tmapak lebih manis if she's wearing scarf. ;) very ayu!!!

nas said...

lama xsinggah blog ni
hrmm.. apa2 pun.. alhamdulillah.. beliau da berhijrah menjadi hamba Allah yang lebih baik drpd dulu :))


http://nash121.blogspot.com/2011/08/iklan-ramadhan-8tv-dan-terbaru-tv9-pula.html

Hizami Rahim said...

kisah dia memang menyentuh perasaan.
a real story.
:)

k.h.a.l.i.l.a said...

betul tu. sebenarnya ade lagi benda2 palsu yg x dibolehkan pemakaiannya. alhamdulillah, Catriona Ross dah berubah jd lebih baik. ^_^

Fiq Fikri said...

LyaLuna:isyallah masing2 akan temui pintu hidayah cehhh~

Fiq Fikri said...

zOeY zAu YaH:yeke nenek patu visitor pokcik naik ahaha..nenek ni entry kene ikut mud :D

Fiq Fikri said...

bibi bibo:thanks awak :D

Fiq Fikri said...

Rtp Farra Arisha:kan..ayu sgt bila die pakai hijjab

Fiq Fikri said...

nas :ehheh selalu singgah ye dulu egekkk...setiap perubahan semua dtg dri hati

Fiq Fikri said...

Hizami Rahim:mmg real..die mmg mengaku,mmg sedih giler dgr citer die

Fiq Fikri said...

k.h.a.l.i.l.a:yupp ade byk lagi yg bende palsu kite tak boleh pakai :)

::dAuZsHaNLeY:: said...

pernah jugak pasal ni...
hmm..thanks sharing..

Eien Mohmad said...

huhu -,- info berguna! thx fiq (:

seriously cantikkk Cat bertudung, insyaALLAH 1 hari nanti terbuka laa pintu hati nak bertudung kannn (';

Fiq Fikri said...

::dAuZsHaNLeY:: :ehehhe ok makseh sudi singgah

Fiq Fikri said...

Eien Mohmad :eheh sama2,,yup isyallah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...