Followers

Tuesday, September 13, 2011

Amran Ismail Kacak Lagi Bergaya Dari Lelaki Geek




Hari ni tak ada banyak cakap
sikit sikit je cakap sebab abg fiqqie batuk nak demam~

Nak meroyan kejap lagi

ook dekat bawah tu tu aku bergambar sama amran ismail
kenal tak sapa dia ni??mesti ada yang tak kenal kan? meh meh meh aku kenal kan sapa amran ismail ni...

amran ni ada
berlakon dalam citer ana lulu tu "bukan ulat bulu"erkkk
pernah tengok???pernah tak?hap hap tak pernah letteeewww~

Click Amran Ismail Punya Official Page


tengok2 badan aku cekeding je nak banding kan sama amran gila tuff~


 Tolong nyanyi kan satu lagu isabella


Senyum lebar aku,sangat buruk!!!


Saya suka buat iklan obat gigi~


Kenyataan sebenar
.
.
.
.
Dekat bawah ni ada serba sedikit tentang Amran Ismail ni 
biodata berliau dan lain2 lagi..

dan last sekali aku nak ucapan kan terima kasih kepada Amran Ismail kerana sudi berjumpa


dah terlajur amran ade shooting dekat melaka,boleh la jumpa nk sain~
dan amran ni memang sporting gilak!! happy je walaupun mata naik merah dah tu still
senyum :)


jadi semoga amran berjaya dalam kehidupan dan berjaya dalam bidang beliau "cemburi"
dan dan dan dan
Smile~


BIODATA AMRAN ISMAIL


                                                                         Nama penuh: Md Amran Haji Ismail

Tarikh Lahir: 2 September 1985


Bintang: Virgo


Tinggi: 173 sm


Berat: 60 kg


Asal: Ulu Tebrau, Johor


Profesion: Model, pelakon



serba sedikit mengenai diri Amran.

Amran ni anak peneroka Felda, dari Ulu Tebrau. Dulu berliau pernah membantu ayahnya menguruskan ladang pertanian seluas 30 ekar. Hasil tanaman berliau dieksportkan hingga ke Singapura. Amran anak kelima daripada enam beradik dan mendapat pendidikan di Sekolah Menengah Teknik Kota Tinggi, Johor.



latar belakang kerjaya Amran


Selepas habis di Sekolah Teknik,berliau lanjutkan pengajian dalam bidang ticketing dengan sebuah syarikat penerbangan dan mendapat tawaran bekerja dengan MAS (Penerbangan Malaysia), tapi berliau tidak jadi ke MAS sebab ketika itu sedang menguruskan sebuah butik milik Roy Azman iaitu Busana Anggun. berliau menjadi wedding planner selama lebih setahun dan seterusnya bekerja dengan D Kayangan Sdn Bhd.


      Mula dekat dengan dunia glamor


Pada 2004, berliau pernah menyertai pertandingan Pepsi Teruna Idaman untuk satu karnival perkahwinan di Johor. berliau berjaya tersenarai dalam Top 10. berliau memang minat dengan dunia peragaan dan catwalk kerana ia memberikan keyakinan diri untuk berdiri di depan khalayak ramai selain duit sampingan. Kemudian barulah berjinak-jinak dengan dunia lakonan pada 2006 selepas berhijrah ke KL.



Drama/Lakonan Amran

Drama pertama  berliau ialah Jejak-Jejak Songsang, 13 episod untuk RTM. Agen 016 dan drama bersiri Di Sebalik Kamar Mahkamah,Forensik,drama arahan Kabir Bhatia berjudul Two Pieces of You.Ana Lulu,Jamilah I Love You di Astro Ria,


Sekian..


:'Ini blog saya suka suki la nak letak gambar berapa juta pun pui!!!!
kau ada???

20 comments:

[k]o{q}i[n] said...

so, start skang ko kne la start minat dia.. muahahaaha

mardianaabubakar said...

gile laaa retis ok laa weehhh

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

woowww...dh retis ok!!!!!

::cikjuju::◕‿◕ said...

huwaaaa......suke kat dieee....ciss time aku balik s.alam time tuh la die ade melaka!!!weyh minta no tak??kihkihkih...

DanieL AdiE said...

hahaha..berbezanya ko ngan dia..haha

Rtp Farra Arisha said...

today, i often read blogs bercerita pasal artis and they meet that artist..uuuu..so envy of u! bhahaha.
send my regards to him if u meet him again :)

Amir Naufal said...

aku pon ada sekali kan
untungla retis call ko ajak jumpa kan..n 1 lagi..x sangka dia betol2 dia amran ismail..ingat fake..huhu

Fiq Fikri said...

[k]o{q}i[n]:yess aku mmg minat die ni ahaikkkk!

Fiq Fikri said...

mardianaabubakar :jgn retis sgt ahahahha

Fiq Fikri said...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A):baba tak mampu la baba biasa2 je :D

Fiq Fikri said...

::cikjuju::◕‿◕:ahahha suke suke,ade je no nnt aku bg ko ahahha :P

Fiq Fikri said...

DanieL AdiE:ahhaha aku beza ape??yela aku cekeding je kn..:P

Fiq Fikri said...

Rtp Farra Arisha:hahahha yes kebetuln je kot tu :P

..Bai.. said...

wah2..posing abes~haha;D

Alya EsprĂ©zzo™ said...

wahhhhhhhhhhhhh..untunglaaa fiq, wahahaahah lepas nie boleh laa jadik artis jugak! wahahahaha artis tau, bukan retiss :D

Fiq Fikri said...

alya hahahha xmau la segan la,fiq tak mampu huhuhu~ :D

ir yien 9897 said...

amran ismail
i like..
sporting abis.
amran ismail add fb saya..sooka :)

Edy Fee said...

terbaik la ko...byk tul gmbr ngan artis..mmg smart r bdan dia..

Haneza Hamid said...

pembetulan...8 September 1985 bday die.. :)

Tania Donita said...

HAHAHA.. ak Minat tgk dia dalam Cinta Buat Emelda.. Huhu.
Pssst~ Ko lagi tggi dari dia eh? Huhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...