Followers

Tuesday, November 1, 2011

Kau Cantik Dan Jelita




Salam reader..
entry untuk hari ni adalah sambungan untuk entry semalam,
yang dikatakan nk buat kejutan kononnye lah...



kau lelaki mampu jadi cantik dan jelita sama 2orang gadis dekat bawah ni?
cehhh sentap sapa yang dengar..

ok la sebenarnya gambar dekat bawah ni semua,
photoshoot sabtu yang lepas,photoshoot suka sakai..

turut serta..AmirNaufal,Faradiela,Acha Mahfar.

hari sabtu itu jugak main bowling,tawaf satu dataran pastu amik2 gambar.
shoot belakang rumah acha mahfar sahaja..

lagi pun aku dah lama tak jumpa 2 orang minah ni,rindu plak rasanye
lagi2 si Acha Mahfar,dah duduk KL tak reti nak balik melawat kita orang dekat melaka..

mampu kah aku menunjukan bakat??

sila tengok hasil kerja saya dibawah
.
.
.
Shoot1

Shoot2

Shoot3

Shoot4

hari sabtu yang sangat penat,dan best!!!
yang best nye lagi aku dapat shoot fara dengan acha dengan hasil tangan aku sendiri.

Aku sangat berpuas hati!!,dan apa kata juri tetap kita??
sila komen...

23 comments:

DanieL AdiE said...

Comel2...

Rtp Farra Arisha said...

sejujurnya, you are very talented to be an official photoG! cantik sangat all these shoots plus model2 pun cantik. surely hasilnya pun bakalan cantik menarik juga! :D

Syafiq Ahadin said...

nak jugak! sekali pun cukup.

Fiq Fikri said...

DanieL AdiE:ehhe awekss saya mmg comel ngekkk

Fiq Fikri said...

Rtp Farra Arisha:ehehh thanks fara,ni pun bakat cincai je :)

Fiq Fikri said...

Syafiq Ahadin:nk ke?atau ko nk 2org girl ni hhehehehe

Fara E's said...

lawa ! ;D

nabila said...

Suke la cantik sgt...

Syafiq Ahadin said...

Fiq Fikri: boleh je dua orang tuu.... astaghfirullah! jangan pikiaq bukan2. shootng je.

faizal mohd said...

cantik. Anda berbakat. kita jumpa di stage seterusnya. haha :)

ZWAN SABRI said...

Sumpah gurl 2 orang ni mmg chantek.. betambah cantek lagi bila ada photographer ensem yang pandai tangkap gambaq.. *kipas

Blogger bernama Zam ! said...

eh eh cameraman , tolong snap gambo hamba buleh?? wink wink wink

zizidiazora said...

Fotografi boleh didefinasikan sebagai satu proses rakaman cahaya.Kualiti sesuatu gambar itu bergantung kepada ketelitian kita dalam memilih cahaya yang baik.

Banyak jenis cahaya yang boleh diperolehi dari matahari,tetapi kadangkala kita terpaksa menunggu untuk mendapatkan satu cahaya yang berkualiti untuk gambar kita.

Kekuatan cahaya sebegini akan menghasilkan bayang-bayang yang jelas kelihatan di bawah hidung dan mata subjek.Bayang bayang ini amat mengganggu pemerhatian kita.

Salah satu cara untuk mengatasi masalah ini ialah dengan mengubah posisi subjek ke tempat yang redup,dimana subjek tidak lagi diterangi oleh cahaya matahari tetapi subjek akan diterangi oleh cahaya yang terpantul dari langit.

Picture shoot 1,2 dan 3 terjejas dengan limpahan cahaya tersebut.

Itu saja komen dari juri kali ini. sekian terima kasih.

(jgn nk ketap gigi sambil cekak pinggang mcm tu. apa, nak marah? aku sepuk kang)

Fiq Fikri said...

Fara E's:ehehe thanks model dia ctik

Fiq Fikri said...

nabila :tx nabila ehehhe

Fiq Fikri said...

Syafiq Ahadin:ahahah yela,mne la tahu kn,nk buat awek sorg huhuhu

Fiq Fikri said...

faizal mohd :wahhhh ko perli nmpk eheheh

Fiq Fikri said...

ZWAN SABRI:wahhh dorg mmg ctik ehehhe,ala nk puji aku leteeeww nah amik upah gula2 eehhe

Fiq Fikri said...

Blogger bernama Zam :ehehhe sila amik no

Fiq Fikri said...

zizidiazora:wahhhh cukup main lagi komen,xde pjg lagi ke nk komen ahahhahah!! pandai jugak en zizi ni kritik gbr ye...:D

Acha Mahfar said...

thanks fiqqie. acha suke sgt2! ;DD

♥ shaheizny ma ♥ said...

WAAA.. CANTIKNYAAA~~ EKEKKE.. BILA LA NAK KENA GMBAR JADI MODEL NI. EKKEKKE

Nuar El-Ummar said...

woe..terbek shoot..~pndainye dia snap...huhu | eh, just nk bg taw anda d'tag d'blog aku...bhahaa..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...