Followers

Tuesday, November 22, 2011

Penjagaan Rambut Budak Geek



A'salam..
ada yang dapat cuti tak ini hari?dengan kemenangan bola malaysia?ataupun ada yang pandai2 cuti sendiri??

syokk cuti sendiri!!...
nak katakan aku sentiasa cuti ni,erkk nanti orang makan nasi,
aku makan pasir la nampaknya..

berbalik pada topik utama,tip tip aku menjaga rambut
sebenarnya ada budak ni tanya aku cam mana aku jaga rambut dan style kan rambut..


ok 1st step bagi yang ada rambut,sikat biar betul..jangan main sikat aje,
kalau salah sikat,kemungkinan besar rambut awak akan rosak,
baik laki atau perempuan ye...

Step2 jangan terlalu banyak pakai wax atau gel,ini akan menyebabkan kerosakan rambut,
rambut kita akan jadi berat,dan kepala hotak kita pun akan berat..


ok aku dah tak ada step lagi,yang aku tahu
aku mandi rambut aku letak sabun je"dettol lagi"kadang2 aku akan guna sabun mandi
kau mampu?

dan aku tak suka guna wax atau gel,sebab terlalu berat,aku pakai gel atau wax 
kene pada masa atau tempat yang nak aku pergi,

selalunya aku keluar jalan2,tak pakai pun gel ke hapehh...
sebab rambut saya sudah ctik, erkk!!


gaya rambut,yang selalu aku buat nak kuar rumah atau ke majlis2 kahwin??
seperti gambar diatas,rambut justin bebel..

kadang2 rambut aku ni,puas nak suai kan dengan style ape,kadang duduk depan cermin
aku jadi tension,gila pun boleh tau tak!!..

Style rambut aku simple je,tak over2 sangat
tapi ikut masa,cam gitu la gamaknye....

15 comments:

Rtp Farra Arisha said...

rambut juga kah mahkota lelaki? hehe, yours is nice! :))

zOeY zAu YaH said...

rambutmu menggodaku kahkah..

Fiq Fikri said...

Rtp Farra Arisha :yuuppp igt perempuan je :P ehhehe thanks farra :D

Fiq Fikri said...

zOeY zAu YaH :ahhaha dan2 je menggodakn :P wekkk

Umar Arlee said...

Haha! Macam2 la fiq ni.. first time dgr org jaga rambut mcm ni..

niezam said...

sgt jelez ok dgn orang yang rambut cantik. rambut aku takcantik. *sob sob*

Syafiq Ahadin said...

aku guna watergloss.!!

zizidiazora said...

hahaha....cuci rambut pakai sabun dattol ye...bagus2....jimat blanja tu...hahaha...

Fiq Fikri said...

Umar Arlee:ehehhe try la,mne thu rmbut tu jdi ctik ke:P

Fiq Fikri said...

niezam :ala pakai ler rmbut palsu kn ctik ehehhehe :P

Fiq Fikri said...

zizidiazora :jimat mmg jimat,dn bau sgt wangi taw huhuhu

Chenal said...

nk ikut tips nie??
Adoyaiii...rambut aku x cukup sifat nak pakai tips yang ada!

Blogger bernama Zam ! said...

tak boleh pakai la tips tip abg fiq ni ,
rambutku tidak secantek rambutmu ,
bak doplohsen !

schapichasingle said...

; haha xleyh kalahkan rmbut dr rozmey kod .

DaTiN PrinCEss EyRa said...

nice hair dude..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...