Followers

Tuesday, November 29, 2011

Wanita Dan Makeup




Wanita Dan Makeup
Kenapa perempuan perlu makeup??
Haishhh tajuk...

Sila Book Mua Sama Zoeyzauyah
comfirm aku kene balon sama zoey sahabat baik saya...
perempuan makeup untuk tampak cantik dan menawan selain itu dorang perlu menjaga
imej seorang wanita melayu terlast dan sebagainya”ayat skema abiss”

kalau perempuan tu dah cantik,perlu ke makeup lagi??

Tak palsu ke kalau pakai makeup??
Bukan maksud aku perempuan yang makeup tu tak cantik,cantik!! tapi kalau tak makeup lagi cantik kot...
Natural beauty katakan..

 tengok lelaki macam saya tak guna makeup pun..
Asli lagi erkk!!....

Bagi aku wanita dan makeup tak boleh berjauhan,makeup tu jugak senjanta seorang wanita dimuka
Bumi ini..
Tak ada makeup,tak cantik katanye...

38 comments:

RyuTsubasa said...

Biar hati lawa bagai bidadari di taman, jangan hati teruk bagai tahi di jamban.

adiba ramli said...

yes! ce bukak beg dorang. mesti brg make up je kan.hehe

DanieL AdiE said...

Ko lak x leh berpisah dengan amir kan?

Rtp Farra Arisha said...

in my opinion, make-up hanyalah pelengkap seri di wajah kaum perempuan. so, it's not wrong to touch up some parts at somebody's face..hehehe. lebih baik keliatan cantik daripada keliatan pucat lesu macam orang sakit..hehehe.

zOeY zAu YaH said...

eh saya sokong arisha...hahahha...perempuan suka mekap..mekap suka perempuan hahah..just tambah keyakinan diri.

sarah mohamad said...

Haaaa betul betul. Kena mekap jugak macam mana pung walapun hanya secalit bedak. Hehehe lumrah pompuan :D

Fiq Fikri said...

RyuTsubasa :hamboiiii ahahha pedih kata2 itu ehehe

Fiq Fikri said...

adiba ramli:ahahha thu xpe akak fiq pun ada brang makeup dlm bag,bwk je g mana2

Fiq Fikri said...

DanieL AdiE:thu xpe aku sama amir tak boleh pisah ok!! ahahahah
tak mungkin huhuhu

✿ pink velvet ✿ said...

kalau pompuan x mekap, nnt laki ckp muka pucat lah, x sihat lah, x lalu nak hadap lah...tp bile mekap, die ckp tayah mekap pon dah chanteq...apekah??? :P

Nurul Mazni Sawal said...

ye.. memang betol wanita dan make up tu saling memerlukan.. if natural beuty pun, mesti dalam beg perempuan tu at least ade compact powder or celak.. tak kisahlah~ as long tak derlah nmpk pucat. bukan semua perempuan sedar dengan kepentingan skincare.. so caranya, make up lah. menaik seri n menutup sedikit kekurangan pada wajah.. [opssss.. terpanjang sudah]

Fiq Fikri said...

Rtp Farra Arisha :yuppp betul2 sgt sokong...:d

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

~patik pon suke mekup...#kbai

Fiq Fikri said...

zOeY zAu YaH :betul bg kelihatan yakin depan org ramai :D

Fiq Fikri said...

sarah mohamad :ahahhahahaa perempuan katakn mesti kene makeup ehehe

Fiq Fikri said...

✿ pink velvet ✿:ahahahaha kan ikut suami msing2 la,ade suami nk interi die ctik.pakai bedak tebal2 ehehhee :P

Fiq Fikri said...

Nurul Mazni Sawal :ahahahaha sedap komen anda saya sangat suke ok :D ehhehehe

Fiq Fikri said...

Nurul Mazni Sawal :ahahahaha sedap komen anda saya sangat suke ok :D ehhehehe

Fiq Fikri said...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A):wahhhh jawapan berani mati ahahahaa..:P
xpe asalkn bahagia :D

Syafiq Ahadin said...

oi fiq, cube ko pakai make up!

cik ika said...

boleh make up tp jgn tlmpau over..biarlah bsederhana dr jd cm pelakon opera china..hehehe

k.h.a.l.i.l.a said...

wanita dan mekap ibarat lelaki dan rambut. heheh... xde la. betul, natural beauty lg better. ;)

cik Dil said...

xmake up..jd x confident..sbb tu, pntingnya wanita n make up..^^

A'iyn Raidah said...

bila selalu make up muka cantik je,sampai satu masa x make up muka akan jadi seperti mayat hidup coz pucat je..hehe.penyelesaiannya cuba jrang2 kan make up..natural beauty..n akan jadi lebih asli ..ngeh3..

Fiq Fikri said...

Syafiq Ahadin:ahahah xnk la,nnt jadi aww awww..ahahahaha kalau pakai sikit aku nk la

Fiq Fikri said...

cik ika:yuppp jgn over sgt mcm nk kahwin la plak kn..:D

Fiq Fikri said...

k.h.a.l.i.l.a:ehehe betul2 lelaki dan rambut tak boleh pisah ahahaha,wahh natural ok ekk huhu

Fiq Fikri said...

cik Dil:sangat setuju,kalau tak makeup tak ada yakin diri betul tu

Fiq Fikri said...

A'iyn Raidah :ehehhehe balance la kan,ada hari untuk makeup,dan ada hari gune makeup eheheh

A'iyn Raidah said...

Fik Fikri : "ada hari untuk makeup,dan ada hari gune makeup eheheh" macam same je maksud ayat tu..hehe

zizidiazora said...

tidak semua perempuan makeup tapi memang ramai yang makeup.

tapi walau macamana sekalipun nk sokong gak statement daniel adie
hahahaha......

XMagenta said...

Lelaki banyak mekap rambut macam tuan tanah ni jugak haha.

~naddy~ said...

make up utk tambahkan keyakinan. :)

cik Kartun said...

kalau makeup nipis b0leh lagi..yang tebal 3 inci tu xtahan..huhu

Shahzan said...

betul mekap.. kecantikan pada perempuan.. salah mekap.. kemudharatan di mata lelaki.. haha

Lelaki Ini said...

suka pompuan tak make up..
natural beauty

Nurul Mazni Sawal said...

sedap yer komen sy?? hahahhaa.. tengs jugaklah abg hensem.. sudi datang blog cabuk kite.. heeeeeeee

Chenal said...

kalo la pompuan makeup bleh klik2 je cam tekan keyboard nie...skali klik..udah tukar kaler, x payah la jenuh tunggu lama2 derang makeup. Bosan la tunggu pompuan makeup lama2 nie....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...