Followers

Sunday, May 29, 2011

Mari Belajar 1stToturial Lelaki Geek





Mari2 sapa yang sudi belajar toturial sama abg meh,abg nak ajar ni
meh2....


1st time aku buat entry pasal toturial,hope dapat sambutan dari peminat2 saya
edit2 gambar ni pon aku main suke2 jew,aku pon main godek2 adobe photoshop ni...aku banyak tengok blog berunsurkn toturial dan banyak belajar dari situ,xpayah nk gi kelas ke ape..membazir!!!
ni aku aku bkk kelas free jew ni..

Ikut step by step baru boleh jadi,senang jew ~

STEP1
Adik2 mula click "File","Open"pilih gambar kesukaan adik2 ye



STEP2
Selepas tu Duplicate layer seperti di bawah right click pilih duplicate


STEP3
Nak jadi kan dia black and white click "Image",pilih "Adjustment" pastu pilih 
"Black And White"


STEP4


STEP5
Ikut step seperti gambar di bawah


STEP6


STEP7


STEP8
Tada... sudah siap


Itu sahaja kelas toturial abg kali ni,kalau ade ape2 yang tak kene
yang agak menyulitkan,maaf la ye abg ni baru belajar...
lepas ni nak buat toturial masak telur mata kerbau...

Petua: Anda pandai Godek2,anda boleh buat!!
Selamat mencuba!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...