Followers

Thursday, August 4, 2011

Menyambung Rambut yang Berbau Bangkai


salam reader hari ni aku nak jadi ustazah sikit boleh tak??
korang jangan la cakap aku ni Good Good plak nanti.
.
.
sebab benda yang aku nak citer ni memang adalah betul 100%
tak ada tipu2 punya,ni adalah satu info yang berguna
.
.
Bende2 ni aku nak citer sebb aku tengok citer dekat Tv9 ini kisahku
artis dia Catriona Ros 
.
.
Catriona buat pengakuan die dulu pernah pakai rambut yang berbau bangkai ni dalam masa setahun,jadi dalam masa setahun tu,bila dia solat
jadi solat tu tak diterima..sedih jew aku tengok kisah dia ni
.
.
macam2 la di citer pasal kisah dia dulu2,pergi club
kira dia ni dulu sosial..

.
.
jadi
menyambung rambut palsu??,hukum adalah apa adik2???
kalau mana yang tak tahu lagi,menyambung rambut palsu adalah 
haram dalam agama islam,
.
.
sekolah dulu kita ada belajar kan pasal bende ni,jadi aku nak citer
pasal sambungkan rambut
.
.
sambungkan rambut itu,membolehkan solat kita tidak akan diterima 
oleh allah,sebb rambut yang kita sambung tu dikira bangkai
tapi tak berbau,
.
.
yela mana taknya,rambut sambungan yang kita pakai tu
dari potongan rambut manusia2 mana ntah
yang ada HIV ke,apa2 penyankit ke kan,
mana kita tahu...
.
.
jadi mana yang pakai rambut palsu,sila tanggal kan cepat2
kita semua sambungkan rambut kita dengan bertudung bagi cantik sikit baru la
hati ni tergoda~
.
.

sekarang Catriona Ros dia dah pun bertaubat, dengan niat hati dia yang ikhlas dan mendapat
hidayah..
jadi dia memilih untuk memakai tudung
perhhh kn cantik pakai tudung...
.
.
yang aku tak suka,kawan2 dia boleh plak gelak dia nak pakai tudung
kalau yepun senyum2 kambing sudahh~
tak baik taw...
.
.
aku bercerita ni semua untuk aku sendiri jugak yang banyak buat dosa.
bulan2 puasa ni syaitan aku ni kurang sikit
jadi aku baik la sikit miaw2~



kalau nak berubah bukan kerana paksa,biar semua datang dari hati kita
sendiri.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...