Followers

Monday, November 29, 2010

Shoot


hai reader!!
hari nie fiq deman sian kan??hari ni fiq update blog dengan letak picture2
fiq yang agak,cam tu la..paham2 jew la.
picture2 kat bawah nie,Amir Naufal NA yang shoot..thanks amir!!
berangan nak jadi model...
hasil shoot amir ok nic2
.
.
.
.
.
.
Dan2 jew,ingat nk pose cm ala1 maskulin cm tu..")
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Model dari Pakistan
.
.
.
      
.
.
.
.
.
.
Beware,Ada buaya
.
.
.

Muka kepenatan lepas Naik tangga,kat a'famosa
.
.
.


dah abis pon....

Nak jadi model wahahhah boleh??


:''''''Editing By Fiq Fikri''''':

Sunday, November 28, 2010

Fanpage??Giler seh

Like! Like! Like!
.
.
.

wahahahaha...
Apa sudah jadi sama aku ni??Aku mungkin mamai lagi ni,
aku tak sedar apa yang aku telah lakukan,
ohhh tidak!! hanya tuhan jew tahun ape yang aku buat pagi ni.
.
.
.
.

Aku cara tidak sengaja telah Buat Fanpage,gile babai...memng nak pamous btul aku ni,
update blog tak seberapa pon,
memang giler sewel aku ni~
Anda setuju,anguk2 kan kepala anda
.
.
.
.
ada tak owg yg sudi Like! Like!??
teserah la pada yang suke atau benci aku,
kamu semua jangan pikir bukan2 ok,ape jadah aku baut bende ni
harap maklum~



Aku confius, ada kah btul aku buat bende ni??
.
.
.
Terima Tak Terima!!


Wednesday, November 24, 2010

Siapa Pandai Masak

Asalam reader2,ini hari abg fiq mau celoteh pasal masak,memasak
jangan tekejut plak,yang nak dicerita kan ni lelaki yang masak 
pewiitt~
*
*
*
*
wahai wanita2 di seluruh malaysia jangan pandang senget sama kaum lelaki.com
lelaki pon ada bakat masak memasak,ape yang menu lelaki pandai masak aku
tak tahu la,pandai2 la jawab sendiri,
jangan dah makan sok2 tak bangun2..
*
*
*
*
Telur Pon Lelaki Pandai Masak

Nasi goreng emm cube teka?

Ayam masak??   




 
Terigat aku kek kat atas nie..
dulu aku form 5 penah nak try buat kek sokelat..last2 tak jadi
sorang pon tak mau makn,jadi tak nak membazir aku bagi dekat nenek aku..ehehhe shuttt
*
*
*
*
*
di sini aku wakil LELAKI.COM seluruh dunia,saran kepada  jejaka seluruh pelusuk malaysia atau pakistan,jangan malu2 untuk mengaku yang kita pandai masak,
fiq megaku fiq tak pandai masak,kalau boleh mau belajar,setakat masak telur,nasi goreng kew,pandai kot.."kot"
*
*
*
*
 kekadang  masyarakat sekeliling said 
"cam perempuan jew masak memasak ni"
tak patut cakap cam tu,tak salah lelaki pandai memasak,
*
*
*
*
pikiran dia orang masih dijajah lagi ubah la cara pemikiran anda.bukan wanita saja yang berhak bersuare..
*
*
*
jap2 sebelum nak tamat kan entri ni..nak tanye kepada wanita2 seluruh dunia, pandai tak kamu masak telur??
cabutttttt~

Tuesday, November 23, 2010

Tag:Cinta Pertama

Motif???

salam hari selasa semua, ni hari aku telah di tag oleh 2 manusia yang agak gila iaitu,Cik Juju@Jojot dan ahmadfauzi@Pojiah yang memaksa aku membuat N3 pasal cinta pertama,cet..terpaksa aku sahut cabaran diorang.mula2 kan....
.
.
.

Cinta pertama aku??nak tahu sapa??

Cinta kedua aku??nak ke tahu??

Cinta ketiga Aku??perlu ke aku nak bagi tahu??

Cinta keempat aku??adoiii...susah nak bagi tahu..

Cinta kelima aku?
.
.
.
.
.
Sebenar cinta pertama sejak aku masuk kolej,budak area Jb aku rase die suke aku,aku pon suke dia
tapi masing2 tak pandai nak luahkan perasaan..lagi2 aku yang agak pemalu,
tak boleh jumpe perempuan,kalau jumpa mesti bisu tak berkata.wink!wink!
mase die habis sem tak kembali lagi kat kolej..pehh..sedih gila,mmg rugi aku..
malanngnye..cinta telah pergi jauh,dia pon dah ada yang empunye..
sekarang aku masih single,mingle,tringle,pringle..
.
.
.
sekrang aku mahu focus satu jew dulu,stdy..
then cari keje,dan cari duit manyak2
kalau duit xde aku rase,perempuan tak pandang kot...paham2 jew la
perempuan zman skung sudah moden.
.
.
.
klau ade owg nak pinang aku,bagi tahu cepat2 ok 
 tempat terhad!!
ada ke orang yang suke aku??

.
.
.

Jodoh Semua Ditangan Tuhan Kalau ada?Ada la,Kalau Tak Ada? Tak Ada la..:(
Pasrah~

calon2"cinta tidak kesampaian"
*Eza Aziz
*Abby Zulin
*Eireen
*Iera

Monday, November 22, 2010

Dapat Award lagi

Trimas kaseh kepada Cik Aqila kerana sudi memberi award kepada saya thanks ya!!
lepas ni ade lagi award2 yang boleh aku sandang?
award kebersihan kew?
ada?
 


Soalan Bocor "AWARD"

 

TETIBE!! Pagi2 Bangun  Nampak Link Dari Pojia,Peh Terkedu Aku Membaca...Akhirnya2X AkuMendapat AWARD Dari ahmadfauzi-ahmadfauzi @ Pojiah Thankss Pojiah
Aku Terharu Mu Bagi AWARD Dekat Aku,Selalu Kalau Tengok Kat Tb Citer2 ANU'GERAH2 Ni Sapa Yang Menang AWARD Mesti Dpat Kereta,Dan Duit ($$), Tapi AWARD Ni Mmg Bernila Bagi Aku,Tak Dapat Duit@Kereta Xpe Aku Tak Kesah "manis di bibir"Mmg Tak Ku Sangka. Wink! Wink!
Lupe Mau Tanye Award Ni Telah Diiktiraf Belum??
 
 
1) Pojiah Slamber dimata kalian :
solan mudah untuk dijawab,sori ye guna nick nama Pojiah..die ni mmg sporting,suka buat lawak yang tak masuk akal,
dan aktif dalam fb selalu gak post kat aku nye page..:) tak rugi berkwan sama pojiah

2) Nama blog saya dan kenapa diletakkan nama ini :
woh...kenapa?? LELAKI GEEK!!..perlu ke jawab??Pojiah:mesti jawab,ok2 lelaki geek ni bermaksud,lelaki yang nerd,lurus,suka kan wanita yang ctik,
padahal lelaki geek tak pon nsem mana..tapi LELAKI GEEK still bijak,boleh badingkan mana yang baik dan buruk..

3) Nama URL LELAKI GEEK dan datang mana idea utk URL blog LELAKI GEEK:
http://fiqqie91blog.blogspot.com/ datang dari mana? dari nama ku FIQ FIKRI, yang QIE tu aku dapt membe2 aku yang panggil nama tu,
sebab dia orang susah nak sebut Fiqri,best sangat kot nama aku smpai susah mau sebut~

4) Apakah kaedah yang ditulis dalam blog LELAKI GEEK :
kaedah?? tak ade apa2 kaedah pon,yang penting ikhlas nak mencoloteh dalm entri

5) Apakah perasaan LELAKI GEEK bile melihat blog orang lain cantek but its not me :
HUUU!!.mesti la jeles@cemburu tak betempat,aku kalau tengok blog2 yang ctik aku mesti nak
buat lebih cantik dari dia orang tapi tak berjaya seh...hampas betul~

6) Bilakah blog LELAKI GEEK diwujudkan :
Kewujudan LELAKI GEEK ni pada  _ oktober 2010..still separuh popcorn
 
7) Siapakah orang yang pertama menjadi followers LELAKI GEEK :
Org pertama???ofcoz la Amir naufal,die yang manyak memaksa aku buat blog..

8) Sila tag 5 org lain untk menerima anugerah dan pas kan syarat syarat ini :
 
 
 
 
 

Pada korang yang ditag, sebelum mengambil AWARD sila buat entri dan jawab soalan-soalan seperti LELAKI GEEK jawab. Selesai jawab sila LINK kan semula ke sini yea. selamat mencuba.!!

 


Sunday, November 21, 2010

Penawar Hati

Abah Ku


Luv Maher Zain,!!yup aku suke maher Zain, Lagu2 die buat hati aku jadi lapang,tenang je dengar.

Aku memang minat giler semua lagu2 dia,sampai aku sanggup download dekat 4Shared mudah,  cepat,dan jimat..huhuhu~lagu yang aku paling minat Thank You Allah,Aku bukan dengar tuk suke2 je,kene la menghayati dengan sepenuh jiwa dan raga..Setiap kali aku dengar lagu Thank You Allah..

Aku rasa bersyukur sangat ada di muka bumi ni,sebelum ni aku tak tahu erti bersyukur..tak boleh terima apa yang ada sekarang,kesusahan yang ada harap sementara saja,ada orang lagi yang lebih susah dari aku,jadi hidup perlu diteruskan,Allahuakbar!!

kadang2 kita tak ada yang sempurna dalam hidup...
Cet!! Cet!! nangis pulak sapa yang terbaca kung..huhuh~
Fiq hidang kan lagu thank you allah tok semua,
dengar2 la dan selamt beramal.


I was so far from you
Yet to me you were always so close
I wandered lost in the dark
I closed my eyes toward the signs
You put in my way
I walked everyday
Further and further away from you
Ooooo Allah, you brought me home   
I thank You with every breath I take.

Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.

I never thought about
All the things you have given to me
I never thanked you once
I was too proud to see the truth
And prostrate to you
Until I took the first step
And that’s when you opened the doors for me
Now Allah, I realized what I was missing
By being far from you.

Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.

Allah, I wanna thank You
I wanna thank you for all the things that you’ve done
You’ve done for me through all my years I’ve been lost
You guided me from all the ways that were wrong
And did you give me hope
O Allah, I wanna thank you
I wanna thank You for all the things that you’ve done
You’ve done for me through all my years I’ve been lost
You guided me from all the ways that were wrong
I wanna thank You for bringing me home
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.

Wednesday, November 17, 2010

Join Group Blogger



Salam 1 Korban Kepada Semua Umat Islam...
                             Nak Ampau!!                         
     ✴
Hari ni abg Fiq nak promote2 sikit Group Blogger di facebook yang baru dilancar kan semalam
   ✴
Fiq rasa takbur la dapat buat group tu,sikit terharu :)
ternyata dapat sambutan,
dah cam artis la pulak kan..?
  ✴
riang ria fiq tengok gelagat blogger2,yang tak putus-putus MEpromote masing2 punye blog dekat Group Blogger..
fiq rasa tak salah pon kalau buat begitu
ni lagi merapat kan blogger2 yang ade di malaysia,atau luar negara
ceh!ceh!ceh!...
  ✴
kepada Blogger2 saya sarankan join la group Blogger in Facebook
ni bukan paksaan,just desakan jew wink!wink!
ahuuuuu....




Monday, November 15, 2010

Indon Lagu Mu




salam satu malaysia semua...kepada peminat2 aku yang sentiasa mengikuti entri2 
aku..walaupow tengok2 jew..
ade kew peminat???mesti ade nye....kan?

sekarang aku sedang kesebokan,atau boleh diketogorikan dengan kemalazsan aku 
yang sangat dasyat.

sampai tak sempat nak update blog,sekarang aku nak update entri yang simple2 
jew,nak karang panjang lebar xde mase@ buang masa
jadi amalkan "yang mudah kita buat yang susah kita tinggal kan"...

semenjak 4 menjak ni,aku asyik tedengar orang bertanyakan lagu2 indon yang 
terbaru..
kenapa tak tanya lagu2 malaysia yang terbaru?? lagu thailand kew?
kenapa isu ni perlu dipesoalkan??
sama2 kita jawab sendiri................


Sudah tu sudah!!..
aku mau kongsi lagu indo terbaik dari ladang yang sedap didengar,oleh telinga 
aku ni
sampai telinga ni dah tak boleh berkata2,tok bagi tahu aku sudah muak...


Amik ko list2 lagu yang tersenarai dalam telinga aku
                                                         LINK                                                      
                                                               
                                                                        











Cukup la tu kan..nak banyak2 nak buat ape,kita letak mana yang mampu jew..
sekali lagi aku nak bagi tahu,yang blog aku tak sehebat mana  pon
aku cuba mana yang mampu,kalau ade yang salah kata tegur2 la.nanti aku boleh perbaiki 
nnt free2 je aku bg penampar japan.cukup sudah
tu saja yang ku boleh kongsi
Nak rehat beberapa minggu
sekian!! marah ni
                                                                                  


Wednesday, November 10, 2010

Teman Biasa

Lama sudah aku tak update belog..yela bz jew dengan tidow sampai tak sempat nak mengupdate..ok2 abaikan pasal tidow tadi,hari ni aku nak kongsi sama ko orang tetang teman lama aku ni...ermmm xperlu kew bagi nama?perlu kot...kita panggil dia pak hitam..sebab dia caror hitam,tak payah susah nak bagi nama..leha kew.monah..nama2 cm tu orang dah tak main lagi.


Pak Hitam Kesayangan Aku..
kalau perempuan punya collection macam nak rak,bagai kan gunung berapi die collet mebazir rasanya,lelaki macam aku satu pow kira ok..tak ade la aku nak pilih kasih..hati pow senang kepala pow tak sakit mau pilih..

Collection Mak Minah, Bukan Hak Milik Aku..

bangle ni pow aku dah lupa beli bila..tpi memang aku sayang sangat sama bangle ni,walau pow sudah berbau bashin...aku tetap pakai,hujan,ribut aku lalui sama bangle ni..sampai dah berkarat2 aku still pakai lagi,sayang la nak buang bangle nie dah la 1st collection aku,nak beli baru takut tak serasi pulak "xde duit nak beli baru,coming soon kot"

Rasa ni jew kot nak citer pasal bangle aku, kalau panjang cam karangan SPM tak ade sapa mau baca..
Btw aku still sayang pak hitam,Luv u pak hitam.



Thursday, November 4, 2010

Kekasih Gelap

pagi tadi sarapan roti,
kedai roti dekat canglun
Assalamulaikum,Apa Khabar hari ini
Jom kamu semua baca entri aku ni..

Kalau best kata kan best kat post aku,kalau kurang bisik2 jew dekat tinge aku ni,shuttt~


Oh kekasih gelap hatiku...DSLR NIKON D5000 atau nama manja.................................  google search ok nak tahu nama penuh dia Siti Rafeah Buang,juz nak share dgn korg, yg minat atau cinta aku kpd kamera ini makin mendalam...ceh cinta pandang pertama katakan,
Kalau Aku gi merayau mana2  mesti ade Nampak@ternapak orang hayak ke hulu ke hilir dengan camera DSLR diorang..Dah cam couple pulak aku tengok...jeles pow ade,
”bila la aku nak ade couple macm dia orang"
Impian punye la tinggi bak gunung fuji....usaha nya tak ada hampeh betul...kekasih nak yang canggih2 pulak memilih la aku...
selera nk besar katakan

Picture Ni Diambil Menggunakan Siti Nikon Si Awek Amir Naufal

Aku kalau tak dapat yang jenis cam ni punye tak pe la,basic pow jadi la..
mana2 Datin la yang sanggup sponser aku ni..plzzz datin or bapak ayam kat luar sana sponser aku satu camera DSLR..
Ada orang cakap kalau kita tidow semua boleh dapat...aku mau try petua ni..kalau tak dapat sekeh pala die..

Aku rase Camera ni berguna jugak pada aku boleh buat duit,jadi photography,shot kerabat2 raja kahwin..sekurang2 dapat in come 
aduuuhhh..aku mmg tergila2 kan si Nikon tu..parah jiwa ni..
Selain tu camera ni boleh aku snap tok aku,gedik2 la sikit..tak sah kalau picture aku tak ade dalam tu,
mana tahu tergerak hati mau jadi model tandas,tak salah kan?
aku citer punye la citer, macm aku sudah guna la plak camera si Nikon tu, sakit2...
Sudah2 penat mau Citer Pasal Si Nikon Ni Kalau Dapat Sekarang Tak Ape la jugak..ish3
"ni kira menaruh simpati la"

Satu,or empat hari aku pasti guna camera cam ni@cam tu..tak dapat guna,
dapt pegang pow jadi la..
NIKON ko idaman kalbuku

Nikon D5000 Key Features

    
* 12.9 megapixel DX-format CMOS sensor (effective pixels: 12.3 million)
    
* 2.7 "tilt and swivel LCD monitor (230,000 points)
    
* Movie capture up to 1280 x 720 (720p) 24 fps with mono sound
    
* Live View with contrast-detect AF, face detection and tracking of subjects
    
* Image sensor cleaning (sensor shake)
    
* 11 AF points (with 3D tracking)
    
* IS0 200-3200 range (100-6400 expanded)
    
* 4 frame when the continuous shooting (buffer: 7 RAW, 25 JPEG fine, 100 JPEG Normal)
    
* EXPEED Image processing engine
    
* Extensive in-camera retouching including raw development and straightening
    
* Connector for optional GPS unit (fits on hot shoe)
    
* New battery with increased capacity
    
* 72 thumbnail and calendar view in playback

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...