Followers

Saturday, August 27, 2011

3Trio Impian Seorang Insan"tajuk sedih comfirm nangis"



yesss ....
impian seorang insan yang bernama fikri telah tercapai "cam haremm!!
impian aku nak pakai seluar jefferson telah tercapai
baju je tak ade,tak sempat nak beli dan tak sempat ade duit


kita pakaia mana yang ade sudah,tak payah nak membazir
kalau rasa untuk kepuasan anda semua sila la membazir


seluar jefferson ni 2pasang Rm100 jadi aku kongsi sama Ijat Aben
jadi sorang sepasang Rm50 murah derr....


sebelum ni warna grey jugak aku beli,ntah kenapa aku minat warna ni
menyerlah kot kot
ketat pun ketat,boleh mandul tau tak :D


Selepas beli beli seluar pergi plak tengok wayang Final Destination 5
ingat nak tengok hari khamis tak jadi plak..


Yang join Amir,Ijat sama aku je, jadi Kami la kumpulan Trio Kpop malaysia..
dekat bawah ni ade gambar2 gedik kite orang sebelum nak masuk tengok wayang


Ni candid,tengok amir lepas makan die merasakan mengatuk,dan lihat ijat tangan berliau
seperti terkene parkison


Aksi terlampau,seorang lelaki tercuba cabul kerhomatan si amir mantap ko amir


Masing masing nak tunjuk beg plastik ala2 warne nk dekat sama plastik sampah
jefferson dah miskin agaknye bagi plastik cam gitu..


Dah penat bergambau ko pose sana sini,ape lagi masa tengok Final Destination 5
memang terbaik la permulaan yang agak gempak abis,penonton dekat
dalam wayang semua teruja babe sumpah tak tipu..
siap main tepuk2 tangan ko..

sapa yang lemah semangat tak payah la tengok,kung pengsan puas
nak angkut ko gi hospital,

tapi citer kali ni best la action die perhh tegak bulu roma aku tengok
bulu ketik pun gugur la senang citer..


Antara satu part yang ngeri,perempuan ni aku paling minat la dah la cantik tetibe mati plak
sedih nye,kenapa die mati...

mate die terkena laser,memang sakit la
aku dapat rasekan cehhh


Menjerit2 perempuan ni nak lepas kan diri,perempuan ni dapat lepas kan diri,last2 die terpijak 
mata bear tu jadi die terjatuh atau tercampak ke luar bangunan,serius gempak cara die mati
biji mata sampai terkeluar :P

Comfirm aku beli CD cetak nak tengok balik semula best!!
5bintang siap bulan sekali..

Friday, August 26, 2011

Tag Raya




Salam hari jumaat reader,
hari ni aku telah ditag oleh Cik Juju AKA Jojol,nama tag tu Tag Raya

jangan lupa plak,
singgah la blog Cik Juju ni,Sepupu saya ok budak takut buah buahan :)

jadi aku terpaksa jawap soalan yang diberi oleh cik juju ni
harap2 tak susah la macam nak amik SPM


Baju raya untuk tahun ini bertemakan warna ?
warne merah maroon cam tu,senang citer warne cili kering :)

Lokasi pertama anda kunjungi untuk beraya ?
Rumah nenek jauh nun dibelakang umah aku je,lepas tu gi umah pak andak
comfirm dapat ampau kan cik juju :)

Makanan kegemaran anda di pagi raya ?
Rendang ketupat la,comfirm berak menabur2 pagi raya

Lagu raya yang paling menyentuh hati ?
Lagu ni paling sedih Jalil Hamid,"Bila sebut pasar raya org ingat hari blah blah

Berapa rumah anda akan kunjung pada hari raya pertama ?
ade la dalam 5 bijik kot

Berapa pasang baju raya anda ada ?
sepasang je,campur tahun lepas punye 2pasang la

Adakah anda seorang perantau ?
Perantau?aku nak merantau mana??aku anak teruna ok duduk dalam bilik adab labtop


Di pagi raya,part mana anda paling sedih ?
Sedih?part yang paling sedih bila orang datang raya tak hulur ampau dekat aku
rase macam dah tua sangat :D

Menu pagi raya di rumah anda ?
minum Air shadow,rendang,ketupat cam2 lagi


Kampung ibu/ayah anda Raya tahun ini anda akan balik ?
Owhhh jangan risau tiap2 tahun aku tak lari mana2 ade je umah,umah mak bapak pokcik melaka
umah mak pokcik sejegkal je kentut pun dengar


Jadi aku nak tag ramai orang ni 5 orang sahaja aku nak tag,kalau yang aku tak tag pun boleh join sila sila kan...










Peringatan: Barang siapa datang umah saya sila bawak amapu. guraw2 saja
kalau datang umah aku bawak la senyuman anda baru la ceria

Thursday, August 25, 2011

Jefferson Raya Tak Raya La Jugak



wahhh tak beraya la dengan baju dan seluar jefferson
perhhhh sodih!!

sapa yang ade seluar lebih sila sedekah dekat aku,yang penting Jefferson
nama lain tak nak..semenjak bulan puasa ni seluar sebelum ni
dah ketat padat,senak ko jah...

baju aku semua banyak yang dah kecik,sapa yang nak beli sama aku sila PM
aku jual mahal sikit berbanding harga asal
setuju!!!

dekat bawah ni aku ade contoh2 baju jefferson dekat Jusco Bandar Melaka
semua memang cantik la..murah2 plak tu

baju 2pasang Rm50 seluar jean 2 pasang Rm100
murah giler kan jeless!!!

Jefferson kalau tak silap aku tiap2 bulan ade je baju baru,semua fesyen2 lain la
kalau tak caya sila la pergi,memang gile bayang la kau gi sana

aku dah nak muntah berkali2 masuk sana tak ade beli ape2
window2 jew...:)









Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin

Wednesday, August 24, 2011

BEN ASHAARI Kutuk Aku?




Hye entry sepantas kilat aku nak buat ni
tak ada masa nak buat panjang lebar gedabak...
.
.
.
adakah sahir dan benar??

Betul ke Ben ashaari kutuk aku???tak mungkin ben nak buat keje bodoh ni
setahu aku dia ade masalah dengan blogger lain dalam minggu ni
tak akan aku terkena tempias....

aku sama aben ni sesuci lebaran walaupun jarak antara kami berjauhan
ade la bau bau sikit...bau badan yang harum :D
ade jugak mcj2 abg ben die 
sporting kot...

yang sakit hatinye ape yg ditulis oleh manusia tak dikenali itu dengan menggunkan nama
abg ben  tak boleh diterima aku
aku tahu aku tak pamous,tak nsem tak payah la nak cakap macam2 sila face to face la..

Geli la mak!!!
comfirm malam ni aku tak boleh tidur pikir kan sapa yang meperdajalkan aku

Korang dah tak ade keje lain ke??tak ada kan???
silan basuh spender sama baju dalam aku mau??


Ok dah dah aku malas mau cakap panjang lebar,mintak mintak
persalah tersebut sila face to face sama aku kalau tak puas hati

lepas sekor sekor cari pasal sama aku...
erkkk

ok bye!!

Tuesday, August 23, 2011

Kad Raya Moden By Lelaki Geek




Salam salam Semua gembira plak rasa hari ni
cepat betul masa berjalan,tak sempat nak beli baju raya,seluar jean untuk raya ke dua..
tunggu duit dapat,baru beli dekat Jefferson Murah giler wokk...

Mari la kita pergi ke hari hari..

Sudah ok,
jadi hari ni pokcik nak bagi kad raya dekat semua pembaca yang sudi membaca 
blog Lelaki Geek,dan seluruh warga pakistan
kampung halaman pokcik...

Memandangkan Tak mampu nak beli kad raya,jadi ini saja yang aku mampu buat untuk
sahabat sahabat handai aku...

Dengan Ini Saya Mohd Fekri Bin Ahmad Menguncapkan Selamat Hari raya
Aidilfitri Maaf Zabir dan Batin..

Sunday, August 21, 2011

2nd Video Pecaya Padaku Version Lelaki Geek




Hye hye hye hye....
Percaya padaku version pokcik fiq,panjat boboi taw
Tetibe gerak hati nak buat Video untuk nenek saya Zoey joyah

Sebab dia pernah cakap sama aku,dia suka lagu dekt blog aku percaya padaku,
Jadi sekarang aku buat version sumbang aku,berani tak berani la jugak

Ada yang tak suka??sila unlike jangan banyak bunyi bulan2 puasa ni
Dose taw...

Sapa yang suke sila Like banyak banyak

Sory video tak bape nak cantik,cam tuan dia jugak
Hope korang korang terhibur dengan nyanyian aku tadi,ok sesapa yang nak aku nyanyi kan lagu Untuk korang boleh la bagi nama dan no telefon

Sudah ok mecarut di situ

Layan video dekat bawah ni...Khas untuk Zoey

Percaya Padaku
.
.
.

Vlog sesuci lebaran
.
.
.

Agak meluat distu harap tak muntah
selamat berpuasa :)

Saturday, August 20, 2011

Kuih Moden VS Kuih Tradisional




Salam ramadhan semua pembaca2 setia abg long
abg long la plak kan..bulan puasa ni banyak dugaan yang lalui,ade yang lalui dengan tabah
ade yang baru setengah jalan sudah mengalah,

bangun fikri benda dah berlaku dan pun berlalu
jangan dikenang lagi...


Sudarrr...
hari ni pokcik nak citer pasal kuih raya

raya dah dekat kuih raya beli ke buat buat??

mesti antara ramai2 mesti ade yang beli,malaz nak buat kan??
yela mungkin sebok dengan bekerja,uruskan anak2 lagi
tak akan nak harapkan suami  kacak lagi bergaya yang buat kan

botak kepala la kalau suami yang buat~

ad jugak ambil peluang ni buat buat kuih untuk jual,nak cari duit raya lebih 
katakan,..
tak apa asal kan dorang ni ade usaha nak mencari rezeki yang halal...

KUIH TRADISIONAL


Kuih bahulu bukan kuih bulu bulu,mak aku suke makan cicah sama teh
satu hari boleh habis..


Putu kacang bukan kutu kutu atau duit kutu,kuih ni Fav aku memang sedap giler


Kuih Batang buruk,dan bukan batang baru atau sama waktu dengannye

KUIH MODEN


ni Kuih Tat gulung telah dimoden kan dari tat tardisional

  


Almond Choc Chip


Biskut Perahu,unik dan menarik.cuba bayangkan kuih ni kite boleh naik


 Wahhh merah kau.kuih kesukaan ramai,Conflake!!!
rumah aku wajib kene buat tiap2 tahun,akak yang buat kan...rajin kan.~
puji sikit...

 Jadi mana pilihan anda semua??
tiada yang lama tiada yang baru,kuih kuih kuih~

Selamat Hari raya!!! 

Singgah kuih Raya Sedap nk tempah kuih raya sila PM berliau
yang pasti den nak kuih raya free tahun ni..:)

Friday, August 19, 2011

Lelaki Hebat,Yang Mana Satu Maria Elena Dengan Hana Tajima?



Salam semua reader,hari jumaat
hari ni aku nak tergelak besar tengok video ala2 hana tajima sama maria elena
terbaik la bro...
video telah disediakan

aku mengharapkan dimasa akan datang 
rakyat malaysia boleh menonjol kan lagi bakat2 atau aksi aksi seperti ni...
memamg lawak gilller..."ayat cam haremm"

Aku tak sabar  nak tengok
lepas ni aksi ape yang dorg nak bawak ni..


sapa boleh bagi tahu sapa kah gerangan ketiga3 jejaka cun tersebut??
bak FB dorg aku nak suggest lagu lain plak ni :)


Yang ni tak boleh blah masing maming...


Wahhh..
paling lawak yang ni..my Fav

Ok puas?aku sudah puasa gelak..putus usus aku ok
jadi mari kite ramai ramai pakai tudung seperti mereka baru napak cun melecun :)
guraw2...


Thursday, August 18, 2011

Workmore Thursday



Selamat hari khamis semua reader,
sekejap je masa berlalu knsampai dah nak raya pun...
merdeka jangan lupa plak.,pasang bendera malaysia dekat depan umah,ats kereta,atas motor
segala ats ok!!

Workmore Thursday
tak pernah dengar kn??aku orang pertama dapat tahu sebab ak yang pandai2 reka

meh aku terangkan bg mazab aku ape tu Workmore thursday
bukan chipmore ye adik2

Work ---> Kerja
nak korek hidung tu kira keje la jugak kan,nk kencing keje jugak bukan,ape yang kita buat
semuanye keje...

More---> Lebih
Terlebih sudah

Thursday---->Khamis
Malam jumaat,malam yang menakutkan..

Jadi ade sikit pratoton,19UI "Umat Islam" je boleh tgok..


bagi orang yang berpuasa jangan jeles aku dapat cocok hidung bagi kuar duit $$


Mentang2 puasa lupe nak gosok gigi..aku selalu tetinggal gosok gigi
jadi jangan nk cium aku...dose


wahhh...wahh...gembira sebab bos tak ada,staff yang lain pun tak ade
meronggeng2 aku sendirian di office

Selamat semua,semoga hari esok akan lebih baik dari hari ini
sob sob sob..dalam delima
trauma...

Wednesday, August 17, 2011

Wahh Hot Habis Header Pilihan August 2011




Senggeh kejap....atau tergoda tengok header berliau :)
dengan tua empunye blog jugak

kenapa tertiba nk update pasal gadis manis tersebut ini....??
ntah aku pun tak tahu kenapa,cam ade aura je bila tengok blog gadis manis ini  :)



cam mana boleh terjumpa blog gadis ini??pokcik gi terjah blog
Zoey td ternampak plak!!!..
tengok2 kejap macam selera je nak click terclick plak kan...

serius aku cakap jujur header dia memang cantik,dengan letak pic die yg hot habis tu
pasti ramai jejaka jejaka dekat luar sana tergoda...


Nama blog berliau Skema Itu Hot,,
cam tu aku nak letak nama blog baru buncit itu comel kene dengan badan aku..
boleh tak boleh tak...

senarnya banyak lagi blog yang ade header yg menarik,tapi tak sempat nak tinjau2
skung mase untuk koje...:)

apa2 pun selamat berpuasa,banyak lakukan kebaikan dan amal dibulan puasa
insyallah,allah akan sentiasa bantu kita...

Tuesday, August 16, 2011

Baju Raya Dekat MYdin Pun Murah..




Hye hye hye ....
Sudah 16 hari kita berpuasa,agak agaknya dalam masa tu ada tak yg tertinggal?
maksud nye datang bulan sabit,atau bagi lelaki datang bulan
mengabang...

wanita dikecuali kan,sebab mereka memang selalu ada masalah tenikal
ketika bulan puasa atau pun,ketika dapat bonus,sama tarikh dengan nya...

raya tahun ni tema baju raya warna ape??

 nak citer pasal baju raya ni,aku nak bagi pendapat aku sendiri la tentang baju raya 
yang dibeli dekat uptown atau pun mydin atau pun 
butik yang harga beratus ratus


UPTOWN 

sebeberapa kali aku jalan dekat taman cempaka melaka,pusing2 tengok baju raya
perhhh harga $$$$$, bagi aku yg sekolah lagi tak mampu la nak beli,
harap kan duit apak mak je lebih..

kalau
nak tahu kenapa harga dekat uptown taman cempaka jual baju
mahal2?
disebab kan sewa tapak yang agak tinggi, jadi baju dorang kene la jual mahal2 kalau tak jual dengan harga  mahal,tak ada untung mahh...
baju dorang jual semua biasa biase je aku tengok,tak banyak pilihan boringgg~

lagi satu kualiti dia sama je dengan kedai2 yang lain,sepesen je
kadang2 kene pandai pilih takut2 ade yg rabak bawak puas nak pulang balik,


MYDIN

cewahhh shoping baju raya dekat mydin nampak,aku ade nampak korang beli baju dekat maydin
tapi tak nak mengaku plak kan,

tak payah la nak malu2 beli baju raya dekat mydin,barang mydin bagus ap aku tengok
baju raya dorang pun cantik

kalau nak tahu baju raya dorang
sama kualiti dengan uptown yang harga die beratus..mydin harga murah je kot
korang nak pakai mahal2 pakai satu hari je kan,
ikut hati masing2 la mana yang terbaik bagi korang,beli la asal kan tak guna duit aku :D

Baju Raya paling Best --->Manjaku Happy Collection


BUTIK

jangan tanya la,harga dah tentu mahal,bagi yang mampu je boleh gi sana
yang kurang atau pun nak jimat jum gi 
MYDIN!!!

:"Jadi pandai pandai la buat pilihan yang bijak :)

Sunday, August 14, 2011

Berfesta Malam Muda Mudi





Baca doa sebelum memulakan,aktiviti aktiviti
liar di malam hari....

tak ada la liar sangat,merepek ok....aktiviti
yang berlangsung semalam selepas berbuka puasa dekat masjid selat with Efun
mula memang tak tahu nak berbuka dekat mana,jadi si efun ni ajak buka dekat masjid selat
go to go la...

kebetulan si amir ade program dekat masjid tu jadi die terjoin
aktivit aktiviti liar ini,cuba kita bayangkan kalau umie si amir ni nampak amir karok!!

karok karok karok karok






Sory saya memang cam ni,kotor sikit...




Selepas itu kan aktivi tawaf dekat padang satu malaysia,jalan kaki ok
tawaf atas pasir adesss....

kalau nak tahu aku la org yang paling banyak makan
dekat situ,kembung perut ni!!!

Aktiviti light graviti cam tu la agaknya...
suke suke je time tu sampai la jam 12.00am tak balik2...

singgah plak dekat kedai air buah gelas besar "De Putih"
perhhhh makan nasi lemak double sama air buat buah gelas besar...mengandung kot...




banyak yang tak jadi sebb kami bukan pro,kalau nak nampk pro 
ikut kan hati edit dalam adobe je sudah..:)


ok setakat ni saja entry aku kali ni...harap
maklum...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...