Followers

Wednesday, January 30, 2013

Kenapa Kucing Makan Rumput?


Assalamualaikum!!..

entry hari ni bertajuk kenapa kucing makan rumput?ingat kambing,lembu je makan rumput!

kucing pun makan,bekk miaww.. bekk miaww...

hari ni just mahu kongsi sikit la pasal kucing ni kan!sebab kita kan bercinta sama kucing.

ok aku pun baru tahu sebenarnya kenapa kucing aku suka makan rumput..


Rizky Martin ehehhe (Betina)
.
.
.
Rumput bukanlah makan ruji bagi kucing,tetapi kucing memilih untuk makan rumput 

kerana sistem penghadaman.Perut kuing mengandungi tulang ikan atau tikus,dan 

mengandungi bola bulu,tulang ikan atau tikus,kucing memilih rumput sebagai agen untuk

 memuntahkan semula kandungan yang tidak dikehendaki tersebut.Rumput lebih selamat 

untuk kucing daripada menelan objek yang boleh mengakibatkan kebocoran usus.Kucing 

jugak memilih rumput bagi mendapatkan serat yang mencukupi untuk tubuh bdan kucing 

dan penggadaman...
.
.
.
ok sudah faham kenapa?jadi kalau kucing tengah makn rumput biarkan ajooo...dan pastikan rumput tu tak beracun,nanti ada plak mati kerasss dia dkt situ...


Wednesday, January 23, 2013

Ini Milik Saya! Jefferson Rocks Bebeh..



Assalamualaikum!...

oh yeahhhh baju dekat bawah ni milik aku!

aku siap update lagi baju apa aku pakai! untuk kebaikan aku jugakk!

nanti tak adalah orang nak beli baju ni erkk...sebab aku dah beli,nanti sama plak kan!"tetibe"

ni baju dari butik jefferson yang sangat! suke suke suke suke! i like seriusssssssss~



harga pun boleh tahan murah! love Jefferson gitu~

Saturday, January 19, 2013

Sweet Memory! January 2013


Assalamualaikum!

entry hari ni just mahu berkongsi sikit dengan gambar2 pada 10hb hingga 14hb Jan 2013

iaitu wedding faradiella mokhtar sahabat baik! dari rewang sampai la habis majliss

sampai ketiak naik bashin dibuatnye,macam kerena,macam2 ragam kita orang semua,lawak pun lawak!

gelak sampai nangiss,ada yang sedih,eh macam2 la yang adooo!

semua kenangan akan aku simpan baik2 dalam blog lelaki geek ni! hope tak hilang amin! amin! amin!...

biar kenangan itu sampai bila2,anak cucu boleh tengok!


                                          







nah! amik macam2 muka yang adooo! macam beruk pun ada muka aku erkk..apa2pun sonok!

 saya akan rindu semua memory ni!!!! @Acha mahfar @faradiella @Amir Naufal NA 

@Achapan terima kasih pada yang turut serta crew2 takata miss u!

Monday, January 14, 2013

BFF Wedding! Faradiella Mokhtar


Assalamualaikum...

BFF wedding faradiella dan khairul 12.01.2013

akhirnyaa selesai jugak majlis fara,yang dah lama kita orang tunggu2,..akhirnya selesai jugak!

rindu 4 hari dekat sana,macam makcik2 aku dekat sana,gosip sana sini erkk..

apa2 pun majlis sudah selesai,dalam otak dah kosong dah,tak ada benda nak pikir lagi,so bosan...urmm..


Acha Mahfar,Amir Naufal NA,Faradiella Mokhtar,Fiq Fikri Ahmad

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...