Followers

Thursday, December 18, 2014

Rindu Blog Lelaki Geek Tak?




Assalamualaikum...

hari ni baru terbuka hati nak update blog,aiyooooo lama gila tak update blog

rasa nak nangis air mata darah! erkkk...

macam mana terbuka hati tu kan?

aku baru bukak lagu pelengkap hidupku,lagu ni pamous zaman2 blog dulu..

kalau dengar mesti teringat kisah2 lama...

lagu ni 2009,kau rasa?lama ke tak sekarang dah 2014,pastu nak masuk 2015 plak....

cepat betul masa berlalu,umur kita pun dah makin meningkat...

masa buat blog dulu umur 19 muda mudi lagi tau... macam2 nak update dalam

 blog,sekarang nak update pun tak ada masa...maklum laaa ibu yang bekerjaya.

haishhhh macam2 benda aku terlepas nak update dalam blog ni,

blog lelakigeek ni mesti dah banyak sangat daki... erkkkk

eh panjang nau karangan abam,kalau korang baca mesti meluat kan?eh kesah plak kan 

daaa kali ni update blog tanpa gambar...:(



Saturday, September 27, 2014

"NISA KAY" Photoshoot Melaka




Assalamualaikum....

 haishh abam busy benau sampai blog pun terabaikan! hari ni nak shared gambar

yang baru ditembak tema ala2 obersea gitu kan!

model ofcoss adik manis Nisa Kay yang vavaboooommmmmm~

OK

Photoshoot ni aku yang plan nak buat dekat padang pasir,model ofcos nisa aku yang pilih

jadi untuk menjayakan Photoshoot ni,aku semangat wajar siapkan pintu gerbang ala2 matt salehh gitu english style katanyaaaaa...

alhamdulillah semuanyee menjadi,puas hati sangat apa yang aku plan menjadi! yeahhhh

step 1 dah berjaya....

mari aku shared gambar pintu gerbang aku buat 





next entry aku akan shared gambar2 nisa kay yang meletoppp eh...

hari ni shared ala kadaRRRRRRR je gengg...

cukup la entry untuk hari ni....


Lama Tak Photoshoot,Lelakigeek Kembali Lagi!




Assalamualaikum....


lama sangat kan tak nampak lelakigeek berphotoshoot nak feeling2 sikit laaaa kan...

hari ni entry pendek dan ringkas sahaja ye hadek2

just share gambar abam tengah pose ala2 baru lepas mandi gituuu....

kalau tak suka,jangan pi tengok....

kalau suka kasi save buat wallpaper phone u alllssss~





baik la ini sahaja santapan mata korang..jumpa lagi di masa akan datang bye2~




Thursday, September 11, 2014

Resepi Pavlova By Lelakigeek

              


             Assalamualaikum! geng

hari ni abam ada satu resepi yang sangat senang! dibuat

bagi anak2 laki pun boleh buat eh abang kau ni laki pun boleh buat eh eh...  

pavlova sapa pernah makan?mahal tak masa nak beli tu?mesti mahal kan kan 

tak apa dengan resepi abam bagi ni 
lepas tu boleh buat sendiri ok!

                                           

Bahan – bahan meringue
1 sudu kecil tepung jagung
1 sudu kecil cuka masak
4 biji putih telur
175 gram gula caster ( icing sugar )

Bahan – bahan hiasan
Strawberry / Blueberry / Kiwi dan ape-apa buah yang lain
Whipped Cream 250g

Cara-cara
1. Panaskan oven selama 15minit terlebih dahulu pada suhu 170c
2. Kemudian pukul putih telur sehingga kembang.
3. Masukkan gula caster sedikit demi sedikit. Jangan lupa kacau secara berterusan.
4. Masukkan cuka masak dan tepung jagung.
5. Pukul sehingga berkilat dan bertanduk. ( Meringue tidak jatuh sekiranya diterbalikan ) 
6. Sediakan baking paper berwarna brown atau white. Sapukan sedikit marjerin.
7. Spreadkan meringue atas baking paper mengikut kreativiti anda.
8. Bakar di dalam oven selama 30-40 minit. Makin lama dibakar, makin crunchy. 
9. Apabila bertukar brown, biarkan pavlova sejuk seketika di dalam oven.
10. Hiaskan pavlova anda dengan whipped cream dan juga hirisan buah-buahan

done!finish or ready yeahhhh!
memang sedap bangat,kalau rasa sekali mesti nak rasa beratus kali kan kan 


                             
  
                                         

                                  

                                  

kemain hiasan bagai,tapi agak serabut sikit...tapi xpe asalkan sedap erkkkk




Wednesday, August 20, 2014

Santai Petang Di Helipad Lounge,Menara KH




Assalamualaikum.....

lama benau abam tak update blog,hari ni tergerak hati nak upadate pasal tempat abam lepak semalam petang bersama geng2...

tempat dia memang wow! mesti ramai lagi yang tak tahu tempat tu...

namanyaa Helipad Lounge tingkat 34 lift 4 ok jangan naik lift salah ehh...

helipad tu buka jam 6ptg sampai 12mlm

meh layan gambar dulu nahhh! diambil dari canon mark3

Shoot1

ini konon2 candid picture,tengah bual2 ada paparazi shoot iteww tau...
bersama Ijat Aben

Shoot2

Shoot3

Shoot4

Shoot5


next gambar seterusnyaaa guna iphone 5s sahaja! pun dah cantik kan







ok benda wajib masa nak masuk tu,kena la beli air dulu,so air dia rm20 ke atas

lepas dah order air semua,masa tu la ak berlumba2 naik ke atas! tak sabar ok!

jakun punya pasal,terus amik camera zapppppppp!! 

so berbaloi la bayar air rm20 dapat naik atas amik2 gambar sampai hang phone! batery pun habis..

ok balik~ bye2


Sunday, July 27, 2014

Ucapan Raya Yang Maha Mulia Abang Lelaki Geek





Assalamualaikum...

Alhamdulillah esok sudah raya! sudah pastinyee aku rindu time ramadan hukhuk

moga tahun depan akan dapat berjumpa lagi ya ramadan...

dengan kesempatan ini abam nak ucapakn selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin

kepada yang mengenali diriku ini yee..

almaklum la kita ni suka bergurau,dalam gurau2 tu ada terkasar sikit...mungkin ada yang terasa kan..

harap dapat di ampun ye.. kosong kosong eh macam kiki ah kau hadooooo!!


aku sediakan 2 kad raya ni ah! baru lepas photoshoot bersama amir naufal photography

bertemakan Pallet,rustic concept... by Lelakigeek ok kau jangan main2 aku buat benda pallet ni makan masa...

alhamdulillah tercapai impian ak nak buat pallet macam ni,nak guna kahwin pun boleh 

Pelamin ke,Photobooth ke, i all akan open price nanti yeahhhh


yang paling best tak payah pergi studio mano2 sebab ni studio dalam rumah ajoo!! best!

photo yang the best dari @Amirnaufalphotography 0176724698

Pallet,Rustic Concept By Lelakigeek 0173541949

Sunday, July 6, 2014

Sesal Separuh Nyawa-Alyah




Assalamualaikum....

Sesal separuh nyawa fuhhhh! sedih punya cerita hari ni...

kita baru tahu lagu alyah yang terbaru keluar bulan 6 tempoh hari....

1st dengar perhhhh cair kejappp...

den terus jadi layu dan separuh nyawa dekat alyah punya lagu baru ituuuu...





Click Video HD Sesal Separuh Nyawa-Alyah


dan alyah pun dah pakai tudung,sangat cantik 

dan lagi kita suka sangat alyah berhijab,cantik dan menawan... (bersinar2 mata)

lagi alyah bawak lagu sesal separuh nyawa, banyak maknanyaa... cer try tengok lirik dia

jangan kau teresak2 baca nnt ehhh...

video clip dia sangat best HDDDD tak puas tengok,ni aku dah jadi gila bayang plak erkkk

ok laa takat ni sahajo lagu abg boleh share sesal separuh nyawa by Alyah love you so much gituuuu~

untuk lagu ni abam bagi 6 bintang


p/s selamat berpuasa kepada seluruh umah islam ramadan 2014




Wednesday, July 2, 2014

Bagi Anak Dekat Budak Lelaki Sebelah Pintu




Assalamualaikum....

terima kasih daun keladi kepada hijami Li sudi terima anak kucing dari aku eh...

kucing dah banyak sangat sebab tu nak kena bagi olang,

next ada lagi nak keluar risau tengok si Rizky asyik veranakkk ajerr...

kuat nafsu dia eh..


Bye anak kucing tanpa nama,pergi la kau dekat papa baru yeee...

nanti papa baru bagi susu baik punyaaaa...

siapa nak kucing?Insyallah kalau hati ni terbuka nak bagi...

aku rojer kepada semua catlover di muka bumi ini~

sekian berita dari minal FM krik krik krik

Saturday, June 28, 2014

Botak Itu Cun




Assalamualaikum...

siapa cakap botak tu taik cun?ah ah ah mmg tak cun pun... menangis tak berlagu sebab dah botak!

haihh keputusan yang sangat susah dan berat erkkk...

botak oh botakk...dah dogol kepala aku,sbb nak botak punya pasal...

tak apa,alhamdulillah jimat wax-gitu~


nahhh atas itu wajah baru ku,nampak lebih suci dan bersih lagi2 bulan puasa kan!

ada yang kata botak cantik,ada tak cantik...

terpulang pada masing2,nak style macam mana...

dah berapa lama aku dah tak botak,last sekali masa sekolah rendah,itu pun ayah aku suruh botak...

tetiba terbuka hati ni nak botak napa eh...(tertanya2 sampai sekarng)

eh kalau yang ferempuan nak botak pun boleh jugak,tak salah,fesyen kan kan... 

tiru la gaya abang ni eh eh eh...

eh sudah esok nak 1st puasa,abang nak ucapkan selamat berpuasa kepada semua umat islam di muka bumi ini...



Tuesday, June 24, 2014

Bercuti Di Universal Studios Singapore #USS




Assalamualaikum....

memandangkan puasa pun sudah dekat,JOB pun sudah close!

apa lagi Yokk pergi bercuti di singapore yeahhhhh~

1st time aku masuk singapore,kelasss masuk obersea gitukan!

mesti ramai dah tahu tempat yang fofulasss iaitu,#USS Universal Studios Singapore

yaa,aku sudah jejak kaki dekat situ,gigil kaki sama perut masa masuk..

tengok atas ada roller coaster terus perut rasa sakit..rasa nak berry jer erkkk

sudah! cakap banyak bukan ada orang nak melayan aku punyaa cakap..

meh aku kasi shared sikit gambar masa dekat USS





Game 1st yang paling best dan paling boleh buat orang terberanak ni la game dia! mummy ride
aku pecah record 2kali naik.. tetiba jadi berani plak naik benda ala ni...so seram,dan erkkkk
.
.
.


Transfomer pun best jugak! i likeee nora bagi 10 bintang,sangat2 best memang osemmm u allss!,game macam rollercoaster tapi dia 3D or 4d tak silappp
.
.
.


Shrek 4D 

Light camera action


Ok ni mad dia,kalau kita tengok dalam map ni,memang besar dan tak akan sempat nak main semua..
.
.
.










banyak game sebenarnyaa tak dapat nak upload,nasib la pergi hari isnin,lagi2 pergi dah lambat..

jam 2 baru sampai USS,memang rush gila2...main semuaaaaaa...

alhamdulillah dapat la game 8 macam tu,memang puas hati gila pergi USS

rasa tak puas,next time nak pergi lagi,nak pergi awal pagi,baru dapat main banyak game dekat USS..

harga sekali masuk 70dollar,tapi ada orang dalam dapat la 55dollar kau hadooo?

ok next!

Thursday, June 19, 2014

Jum Balik Ke Banglah,Dengan IC Yang Baru ituuu~




Assalamualaikum!

Haishh rasa nak terberanak tengok gambar IC yang baru buat hari tu... Terasa hinanyaa diriku ini erkkkk.....

Kalau sapa yang ingat lagi Dulu 2tahun lepas Kalau Tak silap,aku pernah cakap nak tukar IC baru yang dulunyee darjah 6 punyaaa IC... 

Katanyaaaa nak buat baru!

Tapi tahun 2014 baru aku dapat buat,dan Ada masa nak pergi..,

Malang sekali hasilnyaa gambar,sangat Tak HD! Tak menarik dan Muka aku sangat Hitam ok! Sangat la kelakar

Dah Macam orang banglah nak balik negara asal gituuu~ 

Apa kan dayaaaa,Jum layan gambar IC aku yang cute ituuuu~ 


Sekian terima la kasih!

Thursday, June 12, 2014

lelaki geek kembali semula! Yeahh bebeh





Assalamualaikum sahabat!

Bergitu sedih dan sepi blog abam ni,rasa Macam dah penuh dengan semak samun erkkk.....

Alhamdulillah hari ni dapat update blog jua eh~ 

Baik la,Kira entry ni Macam nak Kenal2 semula la kan,disbbkan lama sgt Tak update gituuuu...

Macam ni ok Macam ni... Ok lupa dah nak buat ayat yang Macam mana erkkk...

Meh abg Kenal kan Dgn diri abg ni,eh Dulu adik,sekarang dh jadi abang almaklum laa Umur pun dan 23 tahun...
Kena la sedar diri dah Tua lalalalalal~ 

Jadi Macam ni ceritanyaaaa...

Aku rindu blog ni! Lelaki Geek Mula hidup semasa 2010... 

Ok itu sahaja berita hari ni...

Terima satu Santapan cuci mata gambar dekat bawah ni ehh...

Jangan nak muntah2 sangat,erkkkk......




Friday, May 9, 2014

Photoshoot Bersama 3 Anak Kucing Yang Masih Dara~





Assalamualaikum.....

lama sangat abam tinggalkan blog ni..sampai tak ada masa nak update aktiviti abam ni ahhh...

semua pasal INTAGRAM kalau xde dia aku focus blog jer huhuhu...

sebab IG lebih pantass nak update gambar2 terkini gituuuuu~
  
daaaaaaa....

meh aku nak kongsi lusa lepas aku buat photoshoot bersama anak2 bulusss!

perhhhh memang ssh nak bagi dorang cantik,dan control ayu erkkkk...

almaklum laa anak2 saya semua Ferempuan eh.. jgn cuba nak kahwin kan anak the lelaki 

korang dengan anak i erkkk.

dekat atas tu laa hasilnyaaaaaa...

puas hati sangat yeahhhh!! dapat gambar yang berHD bersama anak2 kucing aku...

terima kasih kepada Photographer yang sudi shoot abam ni eh...

jasa mu akan ku kenang sampai bila2 miawwwww~


P/s Catlover suka ke tidokk??ke ada yang piglover yang bace ni eh eh eh~



Friday, May 2, 2014

Mak dan Abah



Assalamualaikum 

Alhamdulillah dada ni rasa lapang dapat melihat mak dan abah Semakin sehat

Punca Mak:  kurang garam dalam badan,pada hari ahad aku datang,ingat mak tidur...rupaanya2 mak Tak sedar...

Dalam keadaan yang cemas,Masa tu Dr ckp kena masuk ICU urmmmm....




Dalam hati kecil aku Hanya mampu berdoa,dan terus berdoa untuk mak...Moga sedar... 




Dalam masa yang sama plak ayah aku plak,kena Tahan wad disebabkan,kurang oxygen dalam badan.. dr cakap terlalu banyak fikir,"stress"


Alhamdulillah hari ni aku lagi masa dapat melihat ABAH dan MAK dorang dah Semakin sehat...Syukur Ya Allah...

Terima kasih sahabat2 yang mendoakan ABAH dan MAK saya,Syukur alhamdulillah....

P/s Sayang Mak dan Abah



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...