Followers

Thursday, November 4, 2010

Kekasih Gelap

pagi tadi sarapan roti,
kedai roti dekat canglun
Assalamulaikum,Apa Khabar hari ini
Jom kamu semua baca entri aku ni..

Kalau best kata kan best kat post aku,kalau kurang bisik2 jew dekat tinge aku ni,shuttt~


Oh kekasih gelap hatiku...DSLR NIKON D5000 atau nama manja.................................  google search ok nak tahu nama penuh dia Siti Rafeah Buang,juz nak share dgn korg, yg minat atau cinta aku kpd kamera ini makin mendalam...ceh cinta pandang pertama katakan,
Kalau Aku gi merayau mana2  mesti ade Nampak@ternapak orang hayak ke hulu ke hilir dengan camera DSLR diorang..Dah cam couple pulak aku tengok...jeles pow ade,
”bila la aku nak ade couple macm dia orang"
Impian punye la tinggi bak gunung fuji....usaha nya tak ada hampeh betul...kekasih nak yang canggih2 pulak memilih la aku...
selera nk besar katakan

Picture Ni Diambil Menggunakan Siti Nikon Si Awek Amir Naufal

Aku kalau tak dapat yang jenis cam ni punye tak pe la,basic pow jadi la..
mana2 Datin la yang sanggup sponser aku ni..plzzz datin or bapak ayam kat luar sana sponser aku satu camera DSLR..
Ada orang cakap kalau kita tidow semua boleh dapat...aku mau try petua ni..kalau tak dapat sekeh pala die..

Aku rase Camera ni berguna jugak pada aku boleh buat duit,jadi photography,shot kerabat2 raja kahwin..sekurang2 dapat in come 
aduuuhhh..aku mmg tergila2 kan si Nikon tu..parah jiwa ni..
Selain tu camera ni boleh aku snap tok aku,gedik2 la sikit..tak sah kalau picture aku tak ade dalam tu,
mana tahu tergerak hati mau jadi model tandas,tak salah kan?
aku citer punye la citer, macm aku sudah guna la plak camera si Nikon tu, sakit2...
Sudah2 penat mau Citer Pasal Si Nikon Ni Kalau Dapat Sekarang Tak Ape la jugak..ish3
"ni kira menaruh simpati la"

Satu,or empat hari aku pasti guna camera cam ni@cam tu..tak dapat guna,
dapt pegang pow jadi la..
NIKON ko idaman kalbuku

Nikon D5000 Key Features

    
* 12.9 megapixel DX-format CMOS sensor (effective pixels: 12.3 million)
    
* 2.7 "tilt and swivel LCD monitor (230,000 points)
    
* Movie capture up to 1280 x 720 (720p) 24 fps with mono sound
    
* Live View with contrast-detect AF, face detection and tracking of subjects
    
* Image sensor cleaning (sensor shake)
    
* 11 AF points (with 3D tracking)
    
* IS0 200-3200 range (100-6400 expanded)
    
* 4 frame when the continuous shooting (buffer: 7 RAW, 25 JPEG fine, 100 JPEG Normal)
    
* EXPEED Image processing engine
    
* Extensive in-camera retouching including raw development and straightening
    
* Connector for optional GPS unit (fits on hot shoe)
    
* New battery with increased capacity
    
* 72 thumbnail and calendar view in playback

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...