Followers

Thursday, September 29, 2011

Segmen Just Google It_Azurin Ramli





----> Click 

Ini hari godek2 blog tejumpa satu blog yang buat Contest,bagi aku contest dia ni sangat menarik
dan tertarik aku memang tebommm!!!

Contest Just Google It

Hanya Search dekat Google je,korang kalau nak cari bahan pun search google
lagi2 bahan 18sx..bahan cara2 eratkan lagi hubungan rumah tangga
dan bagai bagai lagi..

jadi syarat syaratnya

SYARAT ?
2. copy banner atas tue,link kan sekali kat entry nie
3. buat entry dengan tajuk SEGMENT JUST GOOGLE IT- AZURIN RAMLI
4.masuk kan SYARAT sekali dalam entry korang tue
5.hantar link entry korang kat komen box aku kat entry nie.

Ok sudah paham itu syarat?atau tak paham lagi?aku boleh ajar bahasa isyarat bagi paham..
teettt!!

Soalannya
.
.
.



1.Nickname?



2.Age?




3.Hobby(s)?

.
.
.

.
.
.


4.I Want To Be?




5.I Love To Eat?



6.I Wish I can?



Sudah abis pun kisah hidup aku,apa macam?puas hati dengan jawapan aku?
ada yang tak paham?buat2 paham je la~


aku nak seru akak,abag adekkk!! jum join tak rugi join sangat best!!
terhibur hati ini...

Siapa Nur Jannah Alia_You


tetibe rasa nak update entry pasal Video Nur Jannah Alia
nak tahu kenapa?kalau kita dengar Alia punya suara sangat best,lagi2 lagu YOu memang best
dia bawak!!


Aku tak kenal pun Alia ni,tahu lagu ni dari blog sepupu aku saja je nak dengar kan
tertibe terdiam,kaku kejap dengar lagu ni best plak~

Nak tahu jugak Apa Facebook Alia ni,nak tahu umur berapa,kalau boleh kita couple nak?
wahhhh gitu plak kan!

Sama2 kita hayati lagu You_Nur Jannah Alia

Wednesday, September 28, 2011

Bagaikan Artis Di Interview




Classs ko jah!! siap aku kena interview  dengan paparani,
macam2 la disoal,

sampai kak joyah tak boleh jawap,pasal kes cerai berai la,kes kahwin la
macam2 gosip yang i terima apa boleh buat
dunia hiburan memang cam ni..pui!

kalau nak tahu gosip2 terpanas fiq jum singgah blog paparani ni ---->Aku & Hidup
banyak betul solan dia ni soal aku!!

tapi aku sokong la En eddy ni punye segmen Interview,bagaikan artis plak rasa cehh!!
memang patut la ade segmen cam gini..

Hope blog Aku & Hidup terus sukseesss!!

Saya janda anak Sepuloh

Tuesday, September 27, 2011

Susah-susah Dahulu,Senang-senang Kemudian



Apakah tajuk entry ni,sangat pelik!!tak pelik bagi yang pernah lalui
hari ni entry pendek je,tak nak bagi panjang2 nanti tak ada orang nak baca!

-Susah2 Dahulu senang2 kemudian??

-Ada yang pernah rasa susah?ada yang tak pernah rasa susah?

-ada yang rasa sekarang sudah senang?dan terlalu senang?

apabila orang sudah senang! mula la angkat dada berlagak tak tentu pasal "konon kaya"!!
bukan semua! hanya yang tak ada hati je~

-kesenangan yang kita dapat tu Allah yang bagi,kita patut bersyukur

-kalau allah dah tarik balik kesenangan yang kita dapat macam mana?
nak menangis mintak balik?


dan aku nak cakap dekat diri aku sendiri jugak yang terlalu,banyak songgeh
memang perlu ye cakap pada diri sendiri.(Wajib)

-Jangan pernah sesekali Menghina Kaum Islam Kita,

biar la kita susah2 dahulu,hina macam pun kita,kita perlu bersyukur dengan apa yang ada
kalau yang dah senang tu,tak sedau diri lagi 
pergi jahanam oppsss terkasar plak~

mungkin belum ada rezeki hari ni allah nak bagi kesenangan
yang sangat senang kepada kita,Berusaha dan berusaha dan berdoa.....


Monday, September 26, 2011

Big Bang Lagu Terbaik Di Telinga Buat Masa Ini




Walaupun lagu ni sudah lama,tak lama la jugak kan,tapi dekat telinga aku aku ni
masih baru lagi,sedap je dengar!!


Ada yang minat Big Bang?ada yang tak kenal big bang?
tipu la kalau tak kenal,sebab big bang ni antara kumpulan yang tak kurang hebat,dan pamous
kalau sebut nama kumpulan 2pm,super junior dan big bang mesti orang kenal
dorang ni kira setaraf la jugak!!


kali ni lagu kesukaan telinga aku,sapa yang tak suke sila cari lagu mak Joyah janda anak sepuluh!


lagu ni best,kalau dengar dalam kereta mesti melayang2"plak dah kan"
apa2 pun aku suke lagu ni,

macam sweet pun ada,lagu ni nk best lagi dengar waktu malam terus tak boleh tidur
Tonight!!

Sunday, September 25, 2011

Fright Night Aksi Yang Sangat Mendebarkan



Rasa macam dah lama tak update blog,padahal baru semalam aku tak update kan
rindu saya tak!!!!

hari ni aku nak buat sikit review pasal citer fright night,nak ikutkan nk buat review bini2ku gengster jugak!!memandangkan Fright Night Lagi best,kita dahulukan yang best

minggu ni dah 2movie aku tengok!! next movie Abduction plak mau tengok $$ muflis kak jah
apa boleh buat,kalau tengok dekat rumah sah2 tak best,TV yang tengok kita balik!

 Fright Night



Charey Brewster ni anak tunggal kepada jane ibunya, dan charey ni ada awek
nama awek dia amy peterson,charey ni boleh dikatakan Geek!!sebab? kena la tengok
pada masa yang sama jade dan anak dia charey dapat jiran baru yang nsem lagi seksi Jerry

nak tahu sapa dia ni.kena la tengok jugak!! 

cerita ni memang seram gilak!!!banyak aksi2 yang mendebarkan babak main kejar2
rasa macam nak putus usus ni tengok!!

 dalam cerita fright night ni banyak unsur2 lucah dan ganas!!!
bagi kanak2 dan orang dewasa yang tak sedau diri jangan tengok benda tak patut! aku
dengan rela hati dan suka hati boleh bagi 
4 bintang daripada 5 minatang bagi movie fright night,

kata2 semangat :"Kena tengok"Mesti Tengok!!


Friday, September 23, 2011

Perubahan Style Rambut Hanya Rm4






Kini aku telah mengubah imej rambut,dari siamang kepada kpop yo yo yo yo
Memang dah lama nak gunting rambut,rasa macam beruk dah aku,
selekeh je rambut panjang2,Bajet cute leeteeewww!!
Pernah nampak ini kedai?dekat2 MP atau Dp

 tak ada ap2,just berangan depan cermin

Rambut sebelum ditangkas!! mcm tempurung

Tada!!! rambut sudah siap,dengan balutan baldu biru lagi.

 Suasana Kedai dan tempat belajar dorang,tengok patung pun nk gunting rambut~

                   Ok kalau aku cakap mesti orang tak percaya berapa harga gunting rambut ni
Kalau dulu aku datang rm1 gunting biasa2 je,
Kali ni aku datang gunting ala2 korea gitu”musim kpop kata kan”
Rm4 ringgit Malaysia,murah gilak!! Tapi ada satu syarat,sapa yang nak gunting rambut dekat situ kena Banyak bersabar,
kenapa??proses gunting rambut tersebut akan berlangsung selama 1jam sehingga
Air liur basi anda meleleh!!kerana!! student yang akan gunting rambut kita nanti,
dorang ni semua hebat2 wea!!kena percaya!!
Jangat risau!!
“Tetibe”amir naufal satu ketika dahulu,pernah gunting disitu,apa jadi??telinga berliau abis berdarah,atas kecuai pelajar disitu
Tetttt!!
ok lupa kan sengketa lama,kita buka buku baru,mali2 kita gunting rambut
banyak murah mah!!

Kini Rambut saya tak perlu guna kan jari lagi~

Thursday, September 22, 2011

Sepetang Bersama Artis



untung la sapa yang dapat makan hasil air tangan artis kita ni
"zizidiazora"


Ada yang kenal tak?mungkin tak ramai kenal sebab artis ni
tak ada tunjuk identiti berliau kepada sapa2,cehh!!!


lagi satu kalau nak tahu sapa Zizidiazora,dia ni banyak kali komen
Daniel Adie sama Hizami Li punye blog,siap bagi hadiah cokelat dekat zami sama adie lagi classss ko jah!!


aku sama amir naufal diundang minum petang bersama Abg Zizidiazora
punya semangat lagi en zizi ni pelawa datang tempat keje dia ni,


ada minum petang special katanya!!
yeahh memang special, tekejut beruk dibuatnya!


tempat di rahsia,takut nanti peminat abg zizi  cari plak,


dekat bawah ni ada serba sedikit hidangan,yang dibuat oleh abg zizi ni
terbaik!!! wokkk!!

.
.
.
.
.
.
.
.

dekat sini tempat berliau bekerja dan tinggal cantik tak???ada tasik lagi
cun gilak!
.
.
.
.
.

nak jugak!!
.
.

Serius aku aku cakap tempat ni memang best!!,kalau photoshoot memang cantik
tenang je rasa duduk situ,

Wednesday, September 21, 2011

Ambil Gambar Ambil Gambar,Jangan Berlagak Cantik!!



Hidangan open hausss untuk Blog aku
sila jamu sila jamu sampai muntah berdarah dan muntah hijau pui...

kenapa sejak 2 menjak gambar aku semua tak ok??

saya tak bajet nsem dan tak bajet cantik sangat,sapa kenal diriku kini
akan lebih mengerti,saya budak2 nakal tapi akal pikiran saya boleh diguna pakai dan bijak bestari katanya la.."tetibe"

layan 
.
.
.
.
SHOOT 1

 SHOOT2

 SHOOT 3

SHOOT4

SHOOT5

Macam mana ok tak gambar aku ni?gambar ok bukan muka yang tak bape cun
nak pendapat..

Tuesday, September 20, 2011

Apabila Dada Lelaki Berbulu



Mintak Maaf sangat2 badan saya mmg tak cantik,tapi tapi
tapi....ap boleh buat dah aku kuat makn..


Apabila dada anda berbulu
wanita dikecualikan dalam ketegori dada berbulu,aku utama kan bagi kaun lalaki yang 
gagah perkasa.

tetibe nak buat entry yang ala ala 18sx
ada tak yang terpikir aku akan update entry sebegini rupa?

aku tak 18sx macam orang lain,aku sopan je...."sopan sangat"

yang penting dada saya bersih dari sebarang bulu bulu kerinting ni,
kalau aku ad bulu dada comfirm Prof Madya A. Razak Mohaideen amik aku berlakon jadi big foot
untungla sapa ada bulu dada..

 isu lelaki dadanya bersalutkan bulu bulu emas,ada perempuan suka tak?
ni la sebenarnya aku nak tanya!!!Perempuan suka tak?

Lehah anak mak jemah: Suka Like Like
Siti anak kak tipah: Tak suka Unlike

jangan tipu,suka cakap suka jangan malu2, dalam blog saya tak ada erti malu punye!!!

seksi ape badan berbulu,aku pernah baca satu artikel mengatakan kebanyakan perempuan suka lelaki yang
berbadan bulu"bukan kuih bahulu",seksi katanya..

Betul Ke?jadi mengaku cepat jangan segan sama saya..

tetibe!!
isu bulu dada semakin menjadi2 dalam entry ni,ok aku nak abis kan citer
tak nak lama2 nanti wanita2 dekat luar sana baling aku sama botol kaca
sebab tak suka ini isu!!

Dada Bebulu Seksi apa....

Monday, September 19, 2011

Contest:KENAPA SAYA SUKA ANNAS EASKEY?




salam reader hari ni,rasa macam happy je kan
masuk opis terus godek2 blog orang,tetibe tetibe ciss aku ternampak ANNAS EASKEY punya contest!!

memang tebaik wokkkk!!!

sebelum ni aku tak perasan contest ni,memang cuai ye saya,benda penting ni 

aku nak join pikir 2 3 kali,seram gilak

Contest Kenapa Saya Suka Annas Eakey??
hadiah sangat gilak gempak!!free shoot!!,yang join pun dah ramai,yela aku baru tahu ni.

nebes abg fiqie nak join


Perlu Baca
.
.
1. Entri korang mestilah bertajuk: KENAPA SAYA SUKA ANNAS EASKEY?
2. Bila dah siap jangan lupa letak link Blog atau Fanpage Annas kat entri tu
3. jangan lupa post link entri yang awak dah buat tu kat comment box bawah ni sebab memudahkan saya untuk check entri awak nanti!


kalau nak tahu,gambar annas yang aku mula2 tengok dulu yang bawah ni
masa dahulu kala aku,memang tak kenal annas..
.
.
.

Sejak Mula Projek X dengan contest2 yang annas buat
aku dah kenal annas sapa,terus lika page ANNAS
hebat jugak mamat ni!!

mula la skodeng2 tengok gambar dia ambil...

-Sangat kreatif

-Gambar yang Menarik

-Style gilak

-Profesional

-Lighting dia mantap

nak katakan banyak kelebihan si annas ada,

-Makeup yang unik

Pose model yang sangat unik,sudah semestinye annas yang banyak mengajar
model2 dia kan,

boleh dikatakan gambar yang annas shoot ala ala 
america next top model punya Shoot atau gambar

.
.
.
.


Hafreez Adam Aizat

tengok gaya abg adam masih bergetah ni pose!!buat masa ni,orang lain aku tak pernah 
tengok pose cam gini,gambar dia cantik,aku suka!!


Fatin Liyana Asri

Amik ko jah!! melentik hambis punye pose
kan!! dah kata unik betul...

kalau ada rezeki,syukur sangat2 kan
kita just mencuba naseb,dan usaha itu penting,kalau tak usaha mana nak 
dapatkan hasilnya cehhh~ 

tipu la kalau masuk contest ni tak nak menang..

jadi aku ingin menutup tirai marai,bagi entri contest Annas ni
dengan lafaz 
sekian wasalammmm.........

Sunday, September 18, 2011

Minat Super Junior?? Mr Simple




minat super junior?mesti ramai gadis2 yang minat gilak dengan kumpulan ni
tak dinafikan la separuh dari rakyat malaysia memang suka layan
lagu2 KPOP..


sampai gaya pun ala2 KPOP,
yang paling best sampai ada kumpulan KPOK malaysia dekat negara kita ni
bangga sikit...


jadi nak dicerita kan pasal kumpulan super junior ni
kadang2 aku suke lagu dia kadang2 aku tak suke lagu dia,ikut kesesuaian irama dan rentak jiwa ku ini


ingat tak bonamana??yang itu lagu kesukaan aku itu
dengan dance dorang yang sangat cool,sampai aku pun nak joget sama.


kalau penyanyi dari korea ke atau jepun aku lebih minat dari lagu
daripada orang la,sebab lagu dorang sangat best rancak2,layann je....
suara pun boleh tahan best,


nampak tak nampak tak? saya tak tengok muka,saya tengok bakat ..
dorang




Dah layan belum lagu baru ni?Mr Simple,mesti nenek2 yang dekat umah terjoget2 
dengar lagu ni,mana taknya rancak sesuai dengan semua umur


ntah2 nenek pun gi disco 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...