Followers

Tuesday, November 29, 2011

Wanita Dan Makeup




Wanita Dan Makeup
Kenapa perempuan perlu makeup??
Haishhh tajuk...

Sila Book Mua Sama Zoeyzauyah
comfirm aku kene balon sama zoey sahabat baik saya...
perempuan makeup untuk tampak cantik dan menawan selain itu dorang perlu menjaga
imej seorang wanita melayu terlast dan sebagainya”ayat skema abiss”

kalau perempuan tu dah cantik,perlu ke makeup lagi??

Tak palsu ke kalau pakai makeup??
Bukan maksud aku perempuan yang makeup tu tak cantik,cantik!! tapi kalau tak makeup lagi cantik kot...
Natural beauty katakan..

 tengok lelaki macam saya tak guna makeup pun..
Asli lagi erkk!!....

Bagi aku wanita dan makeup tak boleh berjauhan,makeup tu jugak senjanta seorang wanita dimuka
Bumi ini..
Tak ada makeup,tak cantik katanye...

Monday, November 28, 2011

Contest Candid Time



Assalamualaikum...
Hari ni aku nak join satu contest lagi “Contest Candid Time”yang dianjurkan oleh Munah Rahimah dan sebelum ni aku ada join contest si Daniel Adie SISPA Alhamdulillah aku dapat no Satu
Ke belakang...

Dan Contest Candid Time ni aku dapat tahu dari blog si Adie tu...”adie lagi”
Walaupun tak ada orang pun sudi jemput aku untuk join.

Aku main bedal je masuk contest ni..boleh??
Kalau nak tahu lebih lanjut tentang Contest Candid Time sila click Maklumat Lanjut Contest Candid Time dekat..
Bawah ni..



Dah klik??
kalau sudah mari kita tengok gambar candid yang aku pertandingkan

aku pertandingkan gambar masa dekat KL tempoh hari,time dekat bukit bintang
kalau nak tahu ape yang aku buat masa tu??aku tengah godek2 BBM,
masa tu,si amir shoot kawan lagi sorang,dan mereka abaikan saya!! Lihat wajahku seperti 60posen..


jadi aku tak tahu plak dia nk shoot aku..masa tu..
tetibe je kan..

Kawan aku cakap gambar yang dipertandingkan macam biasa2 je,
Tak apa aku serah kan semua kepada juri2 yang bertauliah..
Dan aku nak tag 2 orang blogger Pamouss Amir Naufal NA dan Zoey Zauyah
Sila join,kalau tak join gantung sampai pengsan..

Sunday, November 27, 2011

Kes Bangunan Sungei Wang



Kes Bangunan Sungei Wang
Tada a’salam reader tajuk kes bangunan sungei wang?bukan sungai
Belakang umah awak ye,tajuk nak pelik2 je kan..

Ok tak nak panjang sangat,aku nak kongsi sikit gambar aku masa dekat KL
Atas bangunan sungai wang,photoshoot la konon..
Panas2 buta boleh kita orang duduk atas tu,semata2 nak photoshoot gedik santai....

Ok la aku bagi korang tengok gambar2 yang dapat semasa dekat sungei wang tempoh hari

Shoot1

 Shoot2

Shoot3

Shoot4

Shoo5

Shoot6

Shoot7

Friday, November 25, 2011

Kau Berbau La, Meh Sini Aku Tolong




"Iklan Gigi Yang Bersih"


"Tolonglah Tegur" , topic Wanita Hari Ini
Cehh aku tengok Wanita Hari Ini, kau mampu ke Pak Samat??

Topic “masalah bau badan,mulut,kaki dan lain2”
Awak semua ada masalah bau badan,mulut dan kaki yang kritikal??
Mesti ada,punya...

aku pun nak mengaku masalah bau badan aku,sebab aku ni cepat berpeluh
normal la,aku adalah lelaki erkk..
tapi aku jaga jugak dengan gunakan deodran,dan badan aku tak akan bau.

Cuba bayangkan perempuan badan berbau??
Ok aku tak boleh bayangkan macam mana,sebab dorang adalah wanita cehhh...

Macam si Amir Naufal kadang2 tegur aku..
Amir Naufal: fiq kaki kau berbau la!!
Fiq Fikri:yeke??siap bau lagi kaki aku,nak tahu betul ke berbau...yuekss...
Amir naufal sebagai kawan rapat aku, jadi aku tak terasa sangat la..
Kalau orang lain yang tegur, mungkin aku akan terasa,  dan aku akan buat pandai lalalalalala..


Jadi kita sebenarnya ada cara nak tegur dorang yang ada masalah berbau”badan,mulut,kaki dan sebagainya la” sesuatu sangat...

Cara2nya :1.bagi hadiah seperti deodran atau sebagainya kena sama waktu denganya..


2.tegur dengan cara yang baik
3.Jaga Nada suara bila tegur
4.Penyampaian kepada seseorang perlu baik


5.Bila keluar dengan kawan kita yg "busuk ni"..pelawa dia tengok perfume..suruh dia try..then kita ckap la kt dia..bau ni sesuai sangat dgn dia..mesti dia akan tertarik..lalu membelinya..:)

Akhir kata,”jangan ingat perempuan tak berbau”cantik mana pun dorang,kalau badan berbau
Tak best la...sentap mak dengar...

Wednesday, November 23, 2011

Sex Dalam Facebook



Kau gila sex tak??
aku tanya ni jawab la,malu leteewww nak jawab..

entry tak ada sentapkan sapa2,aku just nak kongsi apa yang patut
dan aku sedarkan untuk diri sendiri..

tempoh hari aku ada buat statement dekat bawah ni,sila baca...
blah blah blah blah...

ok ini la manusia,belajar tinggi2 pastu dah kerja bagus2 plak tu
malang sekali,Gila Sex!!...

Sex dekat Fb jela apa barang,rasa dah murah sangat,terpaksa la 
buat sex dalam FB...

 maksudnya..
si A dan si B menggunakan perkataan lucah2 di dalam Fb mereka dan berinteraksi antara
satu sama lain...

patut ke??

baik lelaki baik perempuan,dan sekali lagi,aku ingat kan untuk aku jugak,erkk..

aku maksudkan bukan semua,adalah segelintir manusia yang sangat gila sex
dan sangap!! dorang ingat dalam FB tempat cari anak2 ikan agaknye...

mudah kan zaman sekarang semuanya hanya di facebook sahaja..

kau nak book dia satu malam pun boleh,
mudah kan kan kan...??


jadi sekarang aku just cakap je,dan aku mengingatkan untuk diri aku jugak,kalau yang nak teruskan..

terpulang,hak masing2 huk huk huk...
yang selebihnya paham2 aje la....

Tuesday, November 22, 2011

Penjagaan Rambut Budak Geek



A'salam..
ada yang dapat cuti tak ini hari?dengan kemenangan bola malaysia?ataupun ada yang pandai2 cuti sendiri??

syokk cuti sendiri!!...
nak katakan aku sentiasa cuti ni,erkk nanti orang makan nasi,
aku makan pasir la nampaknya..

berbalik pada topik utama,tip tip aku menjaga rambut
sebenarnya ada budak ni tanya aku cam mana aku jaga rambut dan style kan rambut..


ok 1st step bagi yang ada rambut,sikat biar betul..jangan main sikat aje,
kalau salah sikat,kemungkinan besar rambut awak akan rosak,
baik laki atau perempuan ye...

Step2 jangan terlalu banyak pakai wax atau gel,ini akan menyebabkan kerosakan rambut,
rambut kita akan jadi berat,dan kepala hotak kita pun akan berat..


ok aku dah tak ada step lagi,yang aku tahu
aku mandi rambut aku letak sabun je"dettol lagi"kadang2 aku akan guna sabun mandi
kau mampu?

dan aku tak suka guna wax atau gel,sebab terlalu berat,aku pakai gel atau wax 
kene pada masa atau tempat yang nak aku pergi,

selalunya aku keluar jalan2,tak pakai pun gel ke hapehh...
sebab rambut saya sudah ctik, erkk!!


gaya rambut,yang selalu aku buat nak kuar rumah atau ke majlis2 kahwin??
seperti gambar diatas,rambut justin bebel..

kadang2 rambut aku ni,puas nak suai kan dengan style ape,kadang duduk depan cermin
aku jadi tension,gila pun boleh tau tak!!..

Style rambut aku simple je,tak over2 sangat
tapi ikut masa,cam gitu la gamaknye....

Monday, November 21, 2011

Dia Comel Aku Pun Comel Lah!!..



Hye reader!!wasalammm.....
sudah tak update blog 3hari kot,bagaikan 3tahun lamanya...

blog dah macam tak bernyawa je kalau kau tengok kan..

aku rasa nak jerit2 je!! la "boleh tak"

tension ler brodbd dah meninggal buat seketika!!...sapa punya salah??
kau jawab la sendiri...

ada tak orang nak kesian dekat aku?
mesti tak ada!!kalau ada, dah lama korang ulur duit suruh bayar broadbd kan kan...
ok abaikan..

nak tunggu nuffnang lambat lagi haisshhh ini la naseb seorang budak 
kampung yang tidak punya apa2.."kampung boy"

wahh meleret2 aku carut kan,mesti tak ada yang sudi baca...
sudah la ye adik2..

adik2, abg sebenarnya nak kongsi sekeping 2 gambar yang 
dishoot masa dekat KL tempoh hari..

sudikah anda melihat??

tadaaa.....
.
.
.
Qaira Awatif namanya,comel tak??cantik tak?mesti la comel!!
ikut macam busu dia jugak kan..erkk...

qaira ni kalau nk diceritakan,bila aku datang kl  aje,suka sangat cari gaduh sama aku haishhh ada hati nak gaduh sama aku!!hap hap hap....

aset utama yang dia berani usik....

dot dot dot dot....

rambut mahal aku ni..cet,rosak!!....qaira suka tarik rambut aku,bila dia dah geram sangat,
perhh sabar je la kan..

naseb baik la aku ni ada hati ke'bapaaann...
kalau korang tengok qaira ni,ada tak macam muka miasarah?cehh nak artis jugak kan

ok la...
apa2 pun aku dah update blog pada hari ini...hope berpuas hati
kalau tak puas,g cari kepuasan yang lain...

sekian terima kasih...tetibe#...

Friday, November 18, 2011

Kajian Lelaki Geek Tentang Aku Bukan Tomboi,"Tapi Kau Bojan"



Hye reader,A’saalammmm.....
 aku bukan bojan la!!!!,aku bukan bojan movie terbaru dari pengarah
Lelaki geek,kau mampu..

Ada yang sudah tengok aku bukan tomboy??



Aku sudah tengok,meh aku nak buat kajian aku sendiri pasal movie ni...

Scha al-yahya adalah anak tunggal kepada harun salim bachik,mak scha ni dah meninggal
Sejak dia kecik lagi,


jadi ayah dia la yang bertanggung jawab besar kan scha ni..
Walaupun scha ni tomboy,tapi dalam hati dia ada perasaan dekat seorang lelaki yang bernama burn”mohd bakar”bakar bin abu...”

Scha ni tak perasan yang dia berada dalam cinta segi tiga,antara burn”Syamsul Ysuf”dan harry”Shaheizey sam”
Jadi siapakah yang scha pilih untuk menjadi teman hidup??


Nak tahu ?

Sila la pergi menonton di pawagam yang berdekatan dengan rumah anda...

3bintang aku bagi,untuk filem ni..

Wednesday, November 16, 2011

3 Lokasi,1 Jantina




Hye reader selamat malam...ada yang sudah tidur??
yang sudah tidur,sila bangun cikgu sudah update blog meh meh singgah baca...

dah abis baca blog aku baru boleh tidur kan boboi...


ok...
entry kali ni sangat simple,aku just nak main teka teki
dengan hanya satu gambar dekat atas ni...

ada yang mampu untuk menjawab teka teki tersebut??
tak mampu sudah! g tidur balik...

mudah sahaja teka tekinye,soalan 1 berbunyi  cam gini,berapa ringgit kah gelang merah yang aku pakai tu?

haissshhh!!gila gigih la korang nak jawab..
spm pun tak ada soalan cam gini..kau mampu~

ok nantikan entry akan datang.....

Monday, November 14, 2011

Lelaki Suka Pink Tak??



Hye reader selamat hari isnin..
 dan ade yang agak malas ye nak pergi keje dan sekolah..
buat air liur basi saja kn!!


jangan jeles aku sudah menjadi anak dara sunti,duduk rumah makan 
dan tidur...


dan tak lupa jugak gudluck untuk form 5 yang nak menduduki SPM, buat betul2 ekk adek2.. 
tajuk entry sentap kalau dengar...
lelaki suka kan pink tak??


mesti gamai lelaki tak suka warna pink kan??, tahu sangat...
sebab apa lelaki tak suka kan pink??


1.orang akan berkata,euwwww jambu sehhh
2.macam bapok tua,suka warna pink
3.lelaki tak kena la suka2 warna pink..girl2 sangat

Shoot1

kebanyakan perempuan je yang suka akan warna pink..
dan dan dan...
jangan tak percaya fahrin ahmad suka kan warna pink,kau mampu ke..
walaupun nampak macho,pink tetap dihati fahrin ahmad


Shoot2
Shoot1 sampai shoot4 temanya adalah man barbie doll..
ala2 america next top model season 20,siap ada tema lagi 

Shoot3
Studio dan prop sponser by My Along dan lokasi PV12

Shoot4

jadi berpuas hati sama gambar man barbie doll aku??
kalau berpuas hati sila copy dan masuk dalam frame buat kenangan..

kau mampu...

Saturday, November 12, 2011

Saya Sudah Menjadi Ayah



As.salam reader....
yeahhh aku sudah lama tak update blog mungkin sebab sedang bercuti dekat KL dan 
tenangkan pikiran yang serabut lagi sabut...


cehhh bercuti dekat KL, lupa nak bagi tahu yang aku sedang bercuti
dekat umah akak aku dekat PV12...


rasa nya dah nak dekat seminggu lama bukan...??


jadi hari ni baru ada masa nak update blog..


entry kali ni berunsurkan kebapaann...
ada bakat ke nak jadi bapa??muka boleh la,kalau orang nak cop muka aku sebagai bapa orang pun boleh....


anda mampu jadi bapa berumur 20tahun??

Shoot1

Saya bukan bapa kepada budak ini yee..budak ini sebaga prob sahaja...

Shoot2


ahhh ni budak memang teringin nak jadi bapak,tapi
tak reti2 nak kahwin ke....???

Shoot3

Anak murid yang berangai nak jadi ala2 suton...kau mampu ke dolah??

Shoot4

dan tak lupa jugak,aku nak ucapkan tahniah kepada blogger Acha Mahfar yang
telah berbadan 2,kita sama2 berdoa agar berliau mendapat anak lelaki...

Tahniah Acha Mahfar...

anak Lelaki Nama :Fikriee...
anak Perempuan: Fatimah...

Wednesday, November 9, 2011

Bila Malam Menjelma....


Bila malam menjelma..hye reader...
Tajuk pun dah seram,takut tak takut tak...

Ok bila ada yang masuk blog aku mesti Nampak je gambar kan??
Gambar sapa?gambar aku la..

tak kan gambar gajah nk bertelur plak kn...

Shoot1
.
.
.
Shoot2
.
.
.
Shoot3

Sebenarnya gambar ni aku di jadikan bahan untuk kerja si amir naufal sahaja, just membantu mana yang mampu untuk amir ni..

Bukan setakat shoot ni je aku tolong,ada satu video clip miming untuk group dia jugak,

Kalau terbuka hati aku nak bagi korang tengok
Insyallahhh,aku bagi...

“Kita tolong orang,mana tahu esok lusa orang akan tolong kita balik”
Tak gitu mak timah??

Monday, November 7, 2011

Rambut Baru Lagi Baru Dan Shoot +++



As Salam Reader,ada baik ini hari?

cuti pun lama jugak kan,Apa lagi keja orang muda makan tidur makan tidur
Seperti aku..

Ok entry sepantas kilat....

Tempoh hari aku ada update pasal makeover rambut kan,masih anda ingat?
Kalau tak ingat..

buat2 la ingat atau pun sila makan kismiss..

Dan sekarang aku nak kongsi sikit gambar dengan rambut baru aku hari tu..

Gambar yang diambil jugak,just sonok sonok je...

Tema: Rambut Baru Kau Mampu...


Shoot1

Shoot2

Shoot3

Gambar yang diambil semua aku suka,dan rambut baru yang sangat kelasssss...

Sunday, November 6, 2011

Transformasi Season 2



Hye reader,sudah lama tak update blog setiap hari
rasa macam setahun tak update blog,bersawang blog aku kan..ada ke yang singgah cehh!!!

lupa plak!!
saya Fekri ingin mengucapkan selamat hari raya aidiladha kepada
semua umat islam di malaysia tak kira di oversea kah atau over the river..

jadi aku tak nak panjang citer A.K.A mencarut2...
nak tahu ape transformasi season 2??

tadaaaa...


makeover rambut yang bernilai rm3 plak dulu rm4 sangat murah dan 
berpuas hati..

rambut kali ni aku sangat suka,nak lompat sampai ke menara gading rasa nya
kau mampu..

yang tak menahan,yang cut rmbut aku amoii cun ++
nampak ketiak,ade bulu bulu...

Abaikan....

nak tengok gambar dengan rambut baru saya lagi???
next entry...

rambut ini khas untuk ke KL cehhh!!
nantikan Kemunculan Lelaki Geek 

say hello KL..........

Thursday, November 3, 2011

Merenung Masa Depan "Wordless Thursday"



Apa Yang Sedang Anda Pikir Kan??

Apa akan jadi masa akan datang?semua kita tak tahu,yang tahu hanya allah sahaja..

kita hanya mampu merancang,dan allah tentukan..

Al-fatihah...
Untuk Arwah Nenek Saya Yang Telah Meninggal Dunia Pada 31.10.2011

Arwah Masih Ku Kenang...

Tuesday, November 1, 2011

Kau Cantik Dan Jelita




Salam reader..
entry untuk hari ni adalah sambungan untuk entry semalam,
yang dikatakan nk buat kejutan kononnye lah...



kau lelaki mampu jadi cantik dan jelita sama 2orang gadis dekat bawah ni?
cehhh sentap sapa yang dengar..

ok la sebenarnya gambar dekat bawah ni semua,
photoshoot sabtu yang lepas,photoshoot suka sakai..

turut serta..AmirNaufal,Faradiela,Acha Mahfar.

hari sabtu itu jugak main bowling,tawaf satu dataran pastu amik2 gambar.
shoot belakang rumah acha mahfar sahaja..

lagi pun aku dah lama tak jumpa 2 orang minah ni,rindu plak rasanye
lagi2 si Acha Mahfar,dah duduk KL tak reti nak balik melawat kita orang dekat melaka..

mampu kah aku menunjukan bakat??

sila tengok hasil kerja saya dibawah
.
.
.
Shoot1

Shoot2

Shoot3

Shoot4

hari sabtu yang sangat penat,dan best!!!
yang best nye lagi aku dapat shoot fara dengan acha dengan hasil tangan aku sendiri.

Aku sangat berpuas hati!!,dan apa kata juri tetap kita??
sila komen...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...