Followers

Friday, August 26, 2011

Tag Raya




Salam hari jumaat reader,
hari ni aku telah ditag oleh Cik Juju AKA Jojol,nama tag tu Tag Raya

jangan lupa plak,
singgah la blog Cik Juju ni,Sepupu saya ok budak takut buah buahan :)

jadi aku terpaksa jawap soalan yang diberi oleh cik juju ni
harap2 tak susah la macam nak amik SPM


Baju raya untuk tahun ini bertemakan warna ?
warne merah maroon cam tu,senang citer warne cili kering :)

Lokasi pertama anda kunjungi untuk beraya ?
Rumah nenek jauh nun dibelakang umah aku je,lepas tu gi umah pak andak
comfirm dapat ampau kan cik juju :)

Makanan kegemaran anda di pagi raya ?
Rendang ketupat la,comfirm berak menabur2 pagi raya

Lagu raya yang paling menyentuh hati ?
Lagu ni paling sedih Jalil Hamid,"Bila sebut pasar raya org ingat hari blah blah

Berapa rumah anda akan kunjung pada hari raya pertama ?
ade la dalam 5 bijik kot

Berapa pasang baju raya anda ada ?
sepasang je,campur tahun lepas punye 2pasang la

Adakah anda seorang perantau ?
Perantau?aku nak merantau mana??aku anak teruna ok duduk dalam bilik adab labtop


Di pagi raya,part mana anda paling sedih ?
Sedih?part yang paling sedih bila orang datang raya tak hulur ampau dekat aku
rase macam dah tua sangat :D

Menu pagi raya di rumah anda ?
minum Air shadow,rendang,ketupat cam2 lagi


Kampung ibu/ayah anda Raya tahun ini anda akan balik ?
Owhhh jangan risau tiap2 tahun aku tak lari mana2 ade je umah,umah mak bapak pokcik melaka
umah mak pokcik sejegkal je kentut pun dengar


Jadi aku nak tag ramai orang ni 5 orang sahaja aku nak tag,kalau yang aku tak tag pun boleh join sila sila kan...










Peringatan: Barang siapa datang umah saya sila bawak amapu. guraw2 saja
kalau datang umah aku bawak la senyuman anda baru la ceria

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...