Followers

Saturday, September 27, 2014

"NISA KAY" Photoshoot Melaka




Assalamualaikum....

 haishh abam busy benau sampai blog pun terabaikan! hari ni nak shared gambar

yang baru ditembak tema ala2 obersea gitu kan!

model ofcoss adik manis Nisa Kay yang vavaboooommmmmm~

OK

Photoshoot ni aku yang plan nak buat dekat padang pasir,model ofcos nisa aku yang pilih

jadi untuk menjayakan Photoshoot ni,aku semangat wajar siapkan pintu gerbang ala2 matt salehh gitu english style katanyaaaaa...

alhamdulillah semuanyee menjadi,puas hati sangat apa yang aku plan menjadi! yeahhhh

step 1 dah berjaya....

mari aku shared gambar pintu gerbang aku buat 





next entry aku akan shared gambar2 nisa kay yang meletoppp eh...

hari ni shared ala kadaRRRRRRR je gengg...

cukup la entry untuk hari ni....


Lama Tak Photoshoot,Lelakigeek Kembali Lagi!




Assalamualaikum....


lama sangat kan tak nampak lelakigeek berphotoshoot nak feeling2 sikit laaaa kan...

hari ni entry pendek dan ringkas sahaja ye hadek2

just share gambar abam tengah pose ala2 baru lepas mandi gituuu....

kalau tak suka,jangan pi tengok....

kalau suka kasi save buat wallpaper phone u alllssss~





baik la ini sahaja santapan mata korang..jumpa lagi di masa akan datang bye2~




Thursday, September 11, 2014

Resepi Pavlova By Lelakigeek

              


             Assalamualaikum! geng

hari ni abam ada satu resepi yang sangat senang! dibuat

bagi anak2 laki pun boleh buat eh abang kau ni laki pun boleh buat eh eh...  

pavlova sapa pernah makan?mahal tak masa nak beli tu?mesti mahal kan kan 

tak apa dengan resepi abam bagi ni 
lepas tu boleh buat sendiri ok!

                                           

Bahan – bahan meringue
1 sudu kecil tepung jagung
1 sudu kecil cuka masak
4 biji putih telur
175 gram gula caster ( icing sugar )

Bahan – bahan hiasan
Strawberry / Blueberry / Kiwi dan ape-apa buah yang lain
Whipped Cream 250g

Cara-cara
1. Panaskan oven selama 15minit terlebih dahulu pada suhu 170c
2. Kemudian pukul putih telur sehingga kembang.
3. Masukkan gula caster sedikit demi sedikit. Jangan lupa kacau secara berterusan.
4. Masukkan cuka masak dan tepung jagung.
5. Pukul sehingga berkilat dan bertanduk. ( Meringue tidak jatuh sekiranya diterbalikan ) 
6. Sediakan baking paper berwarna brown atau white. Sapukan sedikit marjerin.
7. Spreadkan meringue atas baking paper mengikut kreativiti anda.
8. Bakar di dalam oven selama 30-40 minit. Makin lama dibakar, makin crunchy. 
9. Apabila bertukar brown, biarkan pavlova sejuk seketika di dalam oven.
10. Hiaskan pavlova anda dengan whipped cream dan juga hirisan buah-buahan

done!finish or ready yeahhhh!
memang sedap bangat,kalau rasa sekali mesti nak rasa beratus kali kan kan 


                             
  
                                         

                                  

                                  

kemain hiasan bagai,tapi agak serabut sikit...tapi xpe asalkan sedap erkkkk




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...